Hlavní obsah

Maličkosti, které utužují vztah

Novinky, bok

Vztah s milovaným partnerem je něco, po čem všichni toužíme. Všichni víme, že když se nám poštěstí najít někoho ideálního, je třeba svazek neustále opečovávat. Nejsou to většinou výrazná a velká gesta, která nám k tomu mohou pomoci.

Foto: Profimedia.cz

Maličkosti, jako je společná ranní káva, procházka, poděkování nebo malé milostné vyznání - to všechno mohou být tajemství, jak dospět ke spokojenému vztahu.

Článek

Narazili jste ve svém okolí na někoho, jehož vztah i po dlouhých letech vypadá, jako by byli oba čerstvě zamilovaní? Chovají se k sobě krásně, nic si nevyčítají a jsou až neuvěřitelně šťastní. Jaké je jejich tajemství a je vůbec reálné být šťastní i po dlouhých letech?

Odpověď může být jednodušší, než by se mohlo na první pohled zdát. Jak potvrdí celá řada odborníků i laiků, k tomu, aby byli dva lidé dlouhodobě šťastní, stačí vskutku málo. Ne honosné dárky a bohatství jsou tím pravým, naopak každodenní maličkosti mohou být oním zázrakem.

Server Women´s Health magazine přinesl přehled některých z nich, třeba jen pro inspiraci. Doporučení vzešla přímo od samotných žen, které byly v rámci průzkumu dané tématiky osloveny.

Společný rituál 

„Každý večer před spaním máme s manželem společný rituál. Lehne si ke mně do postele a já mu nanáším krém na obličej. Zpočátku nadával a bránil se, teď už to sám vyžaduje a užívá si tu společnou chvilku, kdy může odpočívat. Na oplátku mi každý den posílá nějakou písničku, která vyjadřuje jeho aktuální náladu. Mnohdy mě tím až rozpláče,” svěřila se Christina H.

Komplimenty 

„Každý den alespoň jednou svému muži řeknu, jak moc je skvělý, a co pro mě všechno znamená. Pokaždé, když mu to řeknu, svým pohledem říká, jak moc je rád,” uvedla bloggerka Melissa Chapmanová.

Polibek na rozloučenou 

„Každé ráno, než odejdeme do práce, máme s mužem stejný rituál. Když se s ním loučím, otočí se ke mně a políbí mě. Bez polibku na rozloučenou nikdy neopouští dům,” prozradila Aryn Q.

Na slovíčko 

„Každý večer před spaním mluvíme o tom, jaký byl náš den v práci, o tom, čeho se bojíme, co nám dělá starosti. Nebo o čemkoli jiném, s čím se chceme svěřit. Je to náš speciální moment,” uvedla Felicia R.

Poděkování 

„S manželem jsme velmi zaneprázdnění. Přesto si najdu čas, abych mu na každý den připravila oběd. A on mi za to každý den děkuje. Vděk je důležitou součástí našeho vztahu, vyjadřujeme ho při každé příležitosti. Vezme mě na večeři, poděkuji mu za to. Uvařím dobré jídlo, on poděkuje mně. Obyčejné 'děkuji' vyjadřuje vše, co k sobě cítíme. Vášeň, lásku i vděčnost,” napsala Dea S.

Radost, když vidíte partnera 

„Radost a potěšení, které vyjádříte třeba jen úsměvem, když váš partner vejde do místnosti, velmi obohatí váš vztah, nehledě na to, jak dlouho jste spolu. Příliš mnoho párů přichází po práci domů a partnera tak nějak přehlíží, berou ho za samozřejmost. Zkuste partnera či partnerku mile pozdravit, přivítat, políbit, usmát se. Určitě to prohloubí váš vztah,” radí Tonya Lesterová, vztahová terapeutka.

Společná procházka

„Každý večer strávíme několik minut společnou procházkou. Motivuje nás k tomu i to, že máme psa. Odpočineme si u toho, nebereme s sebou telefony, nejsou s námi žádné počítače, nedodělaná práce. Mluvíme o tom, co jsme přes den dělali, co nás trápí. I tahle malá společná chvilka nám pomáhá regulovat možná nedorozumění, a hlavně stres,” svěřila se Stacy L.

Ranní rituál

„Manžel mi každé ráno připravuje lahodnou čerstvou kávu. Já ho pak pravidelně doprovázím do práce, abychom ráno začínali společně,” prozradila Chelsea J.

Malá gesta, velké odměny 

„Můj manžel je velmi dobrý v posílání malých milostných vyznání. Posílá mi je každý den. Všichni víme, že ne vždy můžeme splnit vše, co si partner přeje. Jako terapeutka vím, jak moc se to někteří lidé snaží posléze odčinit nějakými grandiózními gesty. Pak jen čekají, jak na to ten druhý zareaguje. Pokud to nepřinese očekávanou odezvu, způsobí to jen další zklamání. Proto je tak důležité lpět i na maličkostech, které se líbí oběma. Více než kde jinde právě ve vztahu platí - malá gesta, velké odměny,” dodala na závěr rodinná a vztahová terapeutka Lori Schadeová.

Reklama

Související témata:

Související články

Když se žena zamiluje do dvou mužů

Najít spolehlivého partnera pro život je snem každé ženy. Nejlépe takového, který jí kromě lásky nabídne i pocit jistoty, domova, ale také trochu toho...

Fakta o milostných fantaziích

Touhu pociťují v určitých ohledech všichni, a to i v sexu. Řada lidí se ale za své požadavky a sexuální fantazie natolik stydí, že se s nimi raději partnerovi...

Jak poznáte, že žijete se sociopatem

Na první pohled okouzlující muž, který si ženu snadno získá svou všímavostí a pozorností, ve skutečnosti může být jen velmi šikovným manipulátorem s rysy...

Výběr článků

Načítám