Hlavní obsah

Kompliment od jiné ženy zalichotí víc než od muže

Novinky, bok

Každá žena má ráda uznání, stejně jako je ráda chválena. A to se týká samozřejmě i vzhledu. Kdo by si ale myslel, že se ženy v převážné většině fintí proto, aby se zalíbily výhradně mužům, nebude mít tak docela pravdu. Hodnotnější pro ně totiž je, když slyší uznání z úst svých kamarádek nebo cizích žen.

Foto: Profimedia.cz

Ženy se chtějí mužům líbit. Někdy je ale pochvala a uznání od kamarádky či kolegyně důležitější než od partnera.

Článek

Každá dívka jednou dospěje, a z roztomilé rozverné holčičky se promění v dospělou ženu, která se bude chtít líbit. Zařadí se tak k ostatním ženám, které kromě jiných činností budou chodit nakupovat oblečení, boty, šminky atd. Jednoduše různá zkrášlovadla, která pomáhají k lepšímu vzhledu.

Zaujmout a líbit se je totiž jedním z aspektů (i když ne nejdůležitějších), jak se seznámit s mužem svých snů. Jakkoli je ale mužská pochvala i uznání důležité, vypadá to, že muži nejsou ti jediní, na jejichž hodnocení se čeká.

V rámci výzkumu mezi britskými dámami bylo zjištěno, že pokud jdou ženy na večírek či párty, hodnotnější pro ně je, když slyší uznání z úst svých kamarádek (případně i cizích žen). Zvláště se to týká oblečení, celkového vzhledu, vlasů atd. Někdy je to dokonce podstatnější než ta stejná pochvala od partnera či cizího muže.

Je známo, že ženy rády radí sobě navzájem, není tak velkým překvapením, že touží navzájem jedna druhou také ohromit a získat uznání. Pochválí-li tak nejlepší kamarádka, nebo ještě lépe cizí žena například účes, znamená to, že jde o dobrou volbu, která nejspíš zaujme i muže.

Rozdílné komplimenty 

Ženy a muži všeobecně na jiných ženách hodnotí věci odlišně. Zatímco dámy nejčastěji okukují u „konkurence” vlasy, boty, účes, šaty, make-up a další, muži se častěji soustředí na hodnocení a výraznost vnad, které ale taktně skrývají za oblíbenou frází „moc ti to sluší”. Podle dotázaných žen v průzkumu toto hodnocení odpovídá zhruba 65 % všech komplimentů.

Aby se žena líbila mužům i konkurentkám, je potřeba detailní příprava. Tomu pak samozřejmě odpovídá i její délka. A že se u některých žen rozhodně nejedná o zanedbatelný časový úsek. Podle britského průměru jde zhruba o hodinu na sprchování a nanesení make-upu, poté následuje téměř hodina vyhrazená pouze na výběr šatů pro danou příležitost.

Důležité je i sladění detailů, případně opravy malých nedokonalostí. To vše může ve výsledku průměrné ženě trvat klidně i tři a půl hodiny, uvedl pro server Dailymail jeden z členů podílejících se na výzkumu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám