Hlavní obsah

Více než pětina zadaných svým partnerům nedůvěřuje a prohledává jim mobil

Strach z nevěry nutí čím dál víc lidí prohledávat partnerovi mobil. Ačkoli se jedná o hrubé narušení listovního tajemství, které deklaruje listina základních lidských práv a svobod a které dodržuje každý civilizovaný člověk, někteří si nemohou pomoci. Podle nejnovějšího průzkumu společnosti Avast tak činí celá pětina zadaných mužů a čtvrtina zadaných žen.

Foto: Profimedia.cz

Strach z nevěry nutí čím dál víc lidí prohledávat druhému mobil.

Článek

Ženy byly vždy podezřívány ze slídění v mobilu a procházení soukromé korespondence protějškům. Průzkum potvrdil, že se tohoto nečestného chování dopouštějí častěji, a to až ve čtvrtině případů. Ale muži nezůstávají výrazně pozadu. Každý pátý zadaný někdy alespoň jednou prošel partnerovi či partnerce zprávy a fotografie.

Čtvrtina mužů, kteří strkají nos tam, kam by neměli, přiznává, že je pouze zvědavá. Ale dvanáct procent tak činí v rámci vyšetřování domnělé nevěry.

„Důvodem číslo jedna, proč muži lezou svému příteli či své přítelkyni do mobilu, bylo podvádění a nevěra,“ tvrdí autoři výzkumu.

Třetina žen se vymlouvá na zvědavost, pětina ale pátrá po nevěře a čtrnáct procent tvrdí, že je motivovala lež protějšku.

„Více než polovina mužů uvedla, že se díky tomu přesvědčila o partnerčině či partnerově nevěře, zatímco mezi ženami se takto o nevěře dozvědělo jednasedmdesát procent slídilek,“ uvádějí autoři ve výsledcích studie.

„Bohužel většina lidí, která leze protějšku do mobilu, není paranoidní, ale poslouchá svou intuici, která je upozorňuje na nevěru,“ uvedl k výzkumu mluvčí společnosti Avast.

Reklama

Související články

Přiznat či nepřiznat nevěru

Milostná aférka často nemusí mít žádný hluboký podtext. Nevěrník může velmi záhy svého skutku litovat a trpět výčitkami svědomí, zvlášť když si uvědomí, co by...

Výběr článků

Načítám