Hlavní obsah

Ženy chtějí sex v plodných dnech

Novinky, Korzo/P
LONDÝN

Ženy jsou sexuálně nejaktivnější v období plodných dní. Naopak v době, kdy je nechráněný sex nejbezpečnější, jejich tělo o milování nestojí. Vůbec největší aktivitu vyvíjejí ženy v období prvních šesti dnů před ovulací a během ní. Tehdy je také šance otěhotnět nejvyšší.

Článek

"Pokud jste pár a pokoušíte se otěhotnět, pak je tento mechanismus na místě a je to skvělé. Skryté biologické procesy vám nahrávají. Když se ale chcete těhotenství vyhnout, je tomu přesně naopak a musíte si dávat dobrý pozor," varuje britský odborník na reprodukci Allen Wilcox.  

Víkendový sex je nejčastější

Studie, kterou se svým týmem zpracoval, prokázala, že nechráněný sex vede k oplodnění dalece častěji, než se dosud mínilo. "Pokud po těhotenství netoužíte, musím vás zklamat. Riziko je totiž větší, než se dříve myslelo," prohlašuje Wilcox.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Kdy se nejčastěji milujete?

Mezi další zajímavosti patří zjištění, že nejraději se páry věnují sexu o víkendu. Souvisí to s celkovou pohodou tohoto období a důležitou roli hraje i schopnost dokonale se uvolnit.

Anketa

Kdy se milujete nejčastěji
V pracovních dnech
66 %
O víkendech
11,7 %
Různě
22,3 %
Celkem hlasovalo 2445 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

V ovulaci se ženám líbí dominantní muži

Ženy se v období ovulace vyzývavěji oblékají a chovají. Ale také se jim v tomto období více líbí dominantní muži, tedy "pořádní samci". Tento fakt zjistili...

Výběr článků

Načítám