Hlavní obsah

Tajemství ženského vyvrcholení

Ne každá žena byla obdařena darem pro okamžité a pravidelné vyvrcholení. Je určité procento žen, které se pravidelně potýká s problémem, že orgasmus nemají nebo jej pravidelně nedosahují. Jak je to možné? Proč s ním některé ženy problém nemají a jiné ho dosahují jen výjimečně, nebo dokonce vůbec?

Foto: Profimedia.cz

Ženský orgasmus se dá podle odborníků podpořit mentálním tréninkem.

Článek

Zapomeňte na předehru, zaměřte se na ženskou mysl, vyzývají nové studie. Vědci z Human Sexuality Research Laboratory na univerzitě v Ottawě zkoumali ženy, které měly problémy při vyvrcholení s partnerem i ty, které žádnými potížemi v sexuálním životě netrpěly. Jejich výsledky a výpovědi pak srovnávali, aby se dobrali toho, v čem by mohl být problém.

Jejich výsledky ukázaly, že ženy, které měly problémy orgasmu dosáhnout, měly daleko méně erotických představ a myšlenek, a také se daleko méně věnovaly sebeuspokojování při intimním styku než ty dámy, které tento problém netrápí. Také se ukázalo, že ženy trpící poruchami orgasmu nemasturbují vůbec nebo jen velmi výjimečně.

Orgasmus přináší uspokojení i v osobním životě

Není tedy překvapením výsledek studie, který ukazuje, že orgastické ženy jsou spokojenější nejen ve svém sexuálním životě, ale také v životě osobním. Nejsou tolik úzkostlivé a více si užívají intimní chvilky jak samy se sebou, tak i se svými partnery. V sexuálním životě jsou spokojeny, a to především proto, že znají své tělo, a nebojí se dát najevo své sexuální touhy.

Tyto výsledky, které byly publikované v červnovém vydání časopisu Sexuologies, by tak mohly být zajímavým návodem právě pro ty ženy, které trpí sexuální dysfunkcí. Odborníci se domnívají, že se z těchto poznatků dá lehce vyvodit, že efektivním řešením by mohl být mentální trénink.

„V literatuře jsou evidovány případy, kdy bylo dokázáno, že právě mentální trénink se stal osvědčenou metodou při řešení problému s dosažením orgasmu,” říká Elke Reissingová, ředitelka lidské sexuality Research Laboratory.

Co si člověk má ovšem představit pod pojmem mentální trénink, k tomu se vědci zřejmě už zdráhali vyjádřit a nechaly ženy napospas jejich fantazii. Ovšem ne nadarmo se říká, že za většinu problémů může hlavně naše hlava.

Ženy dosáhnou orgasmu spíše v delším vztahu

Podle profesorky Kim Wallenová z Emory University výzkumy jasně dokazují, že ženy mnohem častěji vyvrcholí právě ve vážném vztahu s dlouhodobým partnerem než při náhodném sexu. Existují ale i ženy, které bez problému dosáhnou vyvrcholení i při náhodném sexu, je jich ale mnohem méně než těch, které orgasmus nezažijí, řekla v rozhovoru pro New York Times.

Rozsáhlý výzkum socioložky Pauly Englandové zase odhaluje, že při náhodném sexu vyvrcholí osmdesát procent mužů, ale jen čtyřicet procent žen. Vedle toho při sexu s partnerem dosáhne orgasmu pětasedmdesát procent žen.

To znamená, že ženy by při problému s vyvrcholením neměly často střídat partnery, protože to jejich problém nevyřeší. Naopak by se měly zabírat sebou, svými vlastními myšlenkami a sexuálními touhami. Protože právě tehdy dojdou uvolnění a možná i uvědomění, co jejich tělo vlastně doopravdy žádá.

Reklama

Související témata:

Související články

I ženy trpí závislostí na sexu

Jsou to většinou ženy, které jsou obviňovány z toho, že sexuální hrátky spíše odmítají. Jenomže málokdy se mluví o tom, že existují i takové dámy, které bez...

Výběr článků

Načítám