Hlavní obsah

Co svobodné ženy nechtějí slyšet

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zásadním krokem v dlouhodobějším vztahu bývá vstup do manželství. Zatímco ale dříve bylo nepsaným trendem, že se dívky vdávaly poměrně brzy, dnešní emancipované ženy odkládají často manželství, ale i vážnější vztah, až na druhou kolej. Není se pak čemu divit, že se jich dříve nebo později začnou lidé v okolí vyptávat, kdy už se konečně vdají.

Foto: Profimedia.cz

Důvodů, proč je žena single, a nežene se do vztahu nebo manželství, může být celá řada. Jsou to ale stále její důvody.

Článek

Nejedna malá dívka si občas hraje s panenkami na svatbu a možná si i představuje, jaká bude jednou ta její. Jak ale dospívá, její pohled na život a priority se vyvíjí a mění. Svatba je možná stále důležitým bodem, ke kterému chce jednou dospět, ale už není tím nejdůležitějším.

Pro stále více mladých slečen a dam je v současné době často důležitější kariéra a dobré zajištění, a pak teprve svatba a založení rodiny. Není ale ničím výjimečným najít dnes páry, které spolu žijí na hromádce a do svatby se nehrnou.

Jenže právě tohle rodiče mladých lidí, hlavně slečen, nechápou, a tak dříve nebo později začnou klást všetečné otázky, kdy že bude konečně svatba.

Přehled některých méně příjemných dotazů či frází, které svobodné ženy opravdu netouží slyšet, přinesl server Women´s Health magazine.

Jak to, že jsi pořád svobodná? Jsi přeci skvělá

Jakkoli může být žena úžasná, nezaručí jí to, že najde vhodného partnera pro život. A když už ho má, není to podmínkou, že si ho musí nutně vzít. I když takové vyjádření může znít jako kompliment, je podle odborníků spíše dost netaktní.

Měla by sis častěji někam vyjít 

Být single v dnešní době neznamená nic prokletého nebo nakažlivého, i když to řada rodičů neschvaluje. Třicetiletou dceru si většinou představují jako vdanou paní s několika dětmi.

A i když třeba v tomto věku není vdaná, ale také nemá stálého partnera, neznamená to automaticky, že žije zcela sama. Jednou doba na vdávání jistě přijde.

Ve tvém věku jsem už byla vdaná 

Jedna z nejhorších věcí, kterou může někdo (většinou matka) svobodné ženě říci. I když to nemyslí špatně, rozhodně to vyzní jako něco zlého.

Navíc porovnávat dvě odlišné doby, kdy byly názory na manželství a věk na vdávání zcela jiné, není rozumné.

Měla bys zkusit on-line seznamku 

A proč? Když se zrovna nechcete vdávat, neznamená, že nemáte nějakého přítele, jen o něm třeba rodiče neví. A navíc on-line seznamka není zárukou, že zrovna tam někde bude čekat ten pravý.

Já bych sama být nemohla 

Další nepříjemná věta, která více než cokoli jiného odráží určitý náznak žárlivosti. Jen proto, že je žena single neznamená, že ji život nebaví takový, jaký zrovna je.

Možná jsi moc vybíravá

Další docela urážlivá fráze. Vezmete-li to z opačného konce, kdo vybíravý není? Taky si přeci vaši rodiče nebo přátelé vybírali, než začali s někým chodit nebo si ho vzali.

Skočit do vztahu, či hůře do manželství s někým, koho neznáte, nebo jen proto, aby měli rodiče klid, není vůbec dobrý nápad.

Všude okolo je tolik skvělých mužů 

Jistě je, ale ne každý vyhovuje ženiným představám. To, co se líbí matce nebo přátelům je jedna věc, ale oni s ním žít nebudou. A napadla vůbec někoho i myšlenka, že je třeba single žena spokojená se současným stavem?

Reklama

Související témata:

Související články

Čeho si matky na dcerách nejvíce cení

Rodinné vztahy nebývají vždy jednoduché, někdy je na vině přílišný temperament či zatvrzelost jednotlivých členů, jindy zase nedorozumění a zbytečné hádky....

Co ženy očekávají od první schůzky

Co ženy očekávají od první schůzky? Není to jednoduchá otázka. Muži, kteří jsou si sebou naprosto jistí, v tom mají jasno. Ale ti citlivější přemýšlejí, kam...

Výběr článků

Načítám