Hlavní obsah

Proč ženy nemají nikdy prozrazovat počet sexuálních partnerů

Novinky, bok

Najít toho pravého druha pro život nebývá jednoduché. A tak muži i ženy často vystřídají několik partnerů, než zakotví s tím pravým. Zatímco ale u mužů větší počet sexuálních partnerek není příliš na škodu, u žen se na to pohlíží zcela jinak.

Foto: Profimedia.cz

Kolik sexuálních partnerů je u ženy přijatelných, než to bude moc?

Článek

Narazit v současné době na pár, který se seznámil už na střední škole a vydržel spolu až do stáří, je velmi výjimečné. Zeptáte-li se mnohých lidí v okolí, často se spíš setkáte s vyjádřením, že měli muži i ženy několik partnerů, než našli toho pravého.

I když je moderní doba dost volná, co se týče mluvení o sexuálních problémech či partnerech, stále může ženě nevinná otázka, s kolika muži spala, docela zadělat na potíže. A je jedno, jestli se jí na to zeptá současný partner, některý z rodičů nebo přátelé.

Existuje vůbec nějaké průměrné číslo, které by udávalo, kolik sexuálních partnerů je pro ženu přijatelných? Neexistuje, přesto mnohé ženy po třicítce a starší svorně udávají číslo deset. Proč? Protože je to jen o trošku víc, než je světově vypočítávaný průměr – u žen činí osm partnerů, u mužů během života 12 sexuálních partnerek.

Nejlepší je neříkat nic 

Tracey Coxová, anglická spisovatelka, která se zaměřuje na tematiku sexu, randění a vztahů, ale ženám radí, aby skutečné číslo raději nikdy neprozrazovaly. Vždy se prý totiž najde někdo, kdo to bude odsuzovat. „Ať žena spala, s kolika muži chtěla, vždy to bude příliš. Proto radím nic neprozrazovat,” uvedla pro Dailymail.

Podle ní totiž lidi okolo zajímá vždy jen výše čísla a už se nesoustředí na to, kolik je ženě let nebo čím vším si prošla. Bude-li se jim zdát počet jejích partnerů velký, budou ji v duchu odsuzovat, ať už je pravda jakákoli.

Dokládá to i vlastními zážitky. Jednou dělala kvůli knize rozhovor se třemi ženami kolem třicítky a všech se ptala, kolik měly do té doby sexuálních partnerů. První uvedla 26, druhá čtyři a poslední osm. Která z nich je podle vás nejvíce promiskuitní?

Žena s údajem 26 partnerů vystřídala od svých 17 let v průměru dva partnery za rok a v době rozhovoru byla single. Žena uvádějící osm sexuálních partnerů se přiznala, že čtyři z toho vystřídala v rámci jedné dovolené, zatímco její tehdejší manžel byl doma s dětmi. A třetí s údajem čtyř partnerů zvládla dva milence najednou v rámci „trojky”, když své dva úlovky potkala na jedné party v baru. Bylo jí 18 a byla podle svých slov divoké dítě. Stále máte stejný názor na to, která z nich je „nejvíce přelétavá”?

Ať je to, jak chce, Coxová radí všem ženám, aby si svou odpověď na tuto záludnou otázku, pokud je potká, velmi pečlivě rozmyslely. O to víc v případě, když se bude ptát třeba nový partner.

Je totiž jedno, jak moc bude chtít být žena upřímná ke svému druhovi, i kdyby on vystřídal třeba 300 partnerek a ona jen tři partnery, vždycky to bude pro většinu mužů moc.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč jsou některé ženy stále bez partnera

Na nedostatek potenciálních partnerů si ženy rozhodně nemohou stěžovat. Stačí se jen porozhlédnout kolem sebe. I tak ale některé stále zůstávají svobodné...

Jak si muži představují dokonalou ženu

Každý člověk má nějaké základní požadavky na svého budoucího životního partnera. Nejčastěji to bývá spolehlivost, věrnost, společné zájmy. Někdo je náročnější...

Výběr článků

Načítám