Hlavní obsah

Ženy na červenou barvu reagují podobně jako býci

Červená je barva lásky. Souvisí s ní ale jak pozitivní, tak i negativní emoce. Totiž barva, která dokáže rozzuřit i býka, umí stejně rozzuřit i ženskou část lidského pokolení. Dokonce i psychologové varují, aby se ženy červené barvy v některých případech raději vyvarovaly.

Foto: Profimedia.cz

Červená barva může poškádlit jak mužské, tak i ženské smysly.

Článek

Pokud se v blízkosti páru, tedy muže a ženy, objeví jiná žena oblečená v rudých šatech, je zle. Pro muže je totiž taková dáma oděná v červené barvě vyzývavá a lákavá. Také ji podle výzkumů vnímají jako sexuálně velmi atraktivní. Naopak partnerka muže z ní radost mít asi nebude. Ta ji totiž v tom okamžiku začíná vnímat jako sokyni v lásce a začíná se obávat, aby se nepokusila svést jejího partnera.

Sociální psycholog Adam Pazda z University of Rochester nabádá ženy, aby se červené barvy u oblečení vzdaly vždy, když musejí jednat s jinými ženami či se s nimi stýkat. Ženy totiž své sokyně v červené barvě nesnášejí, považují je za sexuálně nadržené lovkyně mužů, které se snaží odlákat jejich partnera.

 Červená je barva sexu

„Barva ženiných šatů ovlivňuje to, jak muži a ženy o ní smýšlejí. Ženy nechtějí mít poblíž jiné ženy v červené barvě, a už vůbec ne poblíž jejich vlastních partnerů,“ tvrdí doktor Pazda. Jeho tým zjistil, že jiné ženy odmítají dámy v červené představit svému partnerovi. Vše se ale změní v případě jiné barvy šatů. To většinou proti seznámení nic nenamítají.

Červená barva je spojená se sexem už od nepaměti. Zřejmě hlavě proto, že při vzrušení dochází k červenání v obličeji, ale prokrvují a červenají také genitálie. Proto také ženu v červené považují jiné ženy za promiskuitní a ochotnou souložit téměř s kýmkoli, tvrdí tým psychologů.

„Ženy skvěle vnímají signály sexuální přístupnosti a k tomu je vede vrozené ochranářství,“ dodává psycholog.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám