Hlavní obsah

Milování v opilosti se nikdy nevyrovná prožitku za střízliva

Novinky, das

Na první pohled se může zdát, že alkohol učiní sex zajímavějším, zábavnějším, uvolněnějším a zároveň uspokojivějším. Ve skutečnosti tomu bývá zcela jinak. Milenci sice odhazují zábrany, ale samotný prožitek je v podstatě bezcenný.

Foto: Profimedia.cz

Alkohol je z pohledu sexuální intimity velký podvodník.

Článek

Alkohol je z pohledu sexuální intimity velký podvodník. I když mnohdy umožňuje sex mnohem živočišnější, plný jinak zavrhovaných věcí, pozůstatky vyvrcholení jsou v lidské mysli minimální. Nejenže si milenci mnohdy dopodrobna ani nepamatují, co všechno řekli či dělali, nepamatují si ani přesně to, co prožívali.

Milování jako takové je tedy odvážnější, nicméně orgasmus u milenců nevyvolá nikdy tak intenzivní a spojující prožitky jako vyvrcholení za střízliva.

Vědci požádali 197 lidí ve věku 18-45 let, aby v období dvou týdnů dokumentovali své orgasmy a následné prožitky bez požití alkoholu a v opilosti. Z jejich zápisků jasně vyplynulo, že po sexu ve střízlivém stavu jsou milenci v mnohem větší pohodě, lépe spolu komunikují a i nadále si sex více užívají.

Sex s alkoholem tak sice může mít zdánlivě větší grády, ale v konečném důsledku to nepřinese víc než fádní milování.

Studie také zjistila, že při sexu v opilosti dochází mnohem častěji k trapasům, ale ne k těm úsměvným, jako spíš k těm ponižujícím. Mužům se hůře dosahuje orgasmu, ale mnohdy mají problém i s nedostatečným ztopořením. U žen dochází často k bolestivému zranění apod.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám