Hlavní obsah

Nejčastější milostné mindráky žen

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sex a mindráky, nebezpečné spojení, které trápí především ženy. Kvůli věčným obavám různého druhu se pro mnohé stává milování pojmem, který místo radosti přináší spíše trápení a starosti. Jak se s tím vypořádat?

Foto: Profimedia.cz

Obavy ohledně vzhledu a drobných nedokonalostí jsou často důvodem, proč si ženy sex dostatečně neužívají.

Článek

Jednu věc vám ženy nejspíš potvrdí téměř všechny – jedním z velkých strašáků pro ně z hlediska milování s partnerem představuje vlastní tělo. Některá by si přála větší prsa, jiná zase menší bradu, zadek, břicho atd., pokračovat by se dalo dál a dál.

A jakmile ve svém vzhledu nejsou s něčím spokojeny, podvědomě si milování s partnerem neužívají natolik, jak by si zasloužily. Jaké jsou nejčastější ženské mindráky – a dá se jich nějak zbavit? Nejen na to se zaměřili redaktoři serveru Cleo.

Nedokonalé tělesné partie

Vztahoví odborníci se ženám snaží stále dokola vysvětlovat jednu zásadní věc. Mnozí muži, byť se rádi podívají na krásnou a na pohled „dokonalou” ženu, jsou s tělesnými proporcemi svých stávajících partnerek více než spokojeni, a to i přes různé drobné nedostatky. A ony tělesné chybičky pro ně rozhodně nepředstavují takový problém, jak si ženy myslí.

Takže dámy, pokud si chcete milování opravdu užívat, přestaňte v posteli myslet na to, jak malý nebo velký máte zadek, že vaše břicho má nějaký ten tuk navíc, a soustřeďte se jen na chvilky s partnerem. Zde totiž platí – o co větší starosti se vzhledem, o to menší pravděpodobnost vlastního uspokojení a orgasmu.

Zkuste se místo negativ zaměřit na partie, se kterými jste spokojená.

Milování jen za tmy

Že se pochyby ohledně vzhledu mohou dostat do stadia, kdy to začne vadit i partnerovi, který na vás žádné chyby nevidí, je více než samozřejmé. Budete-li například apelovat na milování pouze za úplné tmy, aby náhodou někde nebylo vidět něco nepatřičného, nebude to dělat dobrotu.

„Je třeba si pamatovat, že partner vás miluje vás takovou, jaká jste. A třeba i s nějakými kily navíc, a rád se na vás dívá. Tak mu to dopřejte,“ vysvětluje vztahová poradkyně Isiah McKimmieová.

Bez podpory alkoholu to nejde

Odborníci připouštějí, že se setkávají i s nemalým počtem lidí, a bohužel i žen, které si bez alkoholového opojení sex s přítelem jednoduše neužijí. Jedním dechem dodávají, že to bývá často i tím, že si partneři navzájem nedokážou dopřát dostatečnou předehru, která je opět hlavně u žen potřeba k navození té správné atmosféry.

„Jakkoli dokáže malé množství alkoholu navodit náladu, ve větší míře utlumuje vjemy a pocity (což zhoršuje dosažení orgasmu u obou partnerů),“ popisuje McKimmieová.

„Klientům radím vyměnit skleničku na povzbuzení za masáž, kterou se oba dostanou do nálady, a to jen s vlastní pomocí.“

Dokážu ho uspokojit?

Milostnou náladu dokáže pokazit spousta věcí, například pochyby, zda jste pro partnera dost dobrá a jestli ho dokážete po sexuální stránce uspokojit.

„Mohu bez obav říci, že mnozí muži budou spokojeni už tehdy, když uvidí spokojenost na straně své partnerky. I oni pak dokážou vše prožívat intenzivněji a užívat si bez obav, že žena není s něčím spokojena,” cituje zjištění ze své praxe McKimmieová.

„Vzájemná spokojenost je důležitá, a pokud si jeden z partnerů není něčím jistý, nesmí se bát zeptat nebo sdělit, co a jak se mu líbí nebo nelíbí. Hlavně v tom je ukryté tajemství dlouhodobých a spokojených vztahů.“

Reklama

Související témata:

Související články

Zdravotní výhody aktivního milostného života

Sex je nedílnou součástí života většiny lidí. Mnozí ho provozují pro potěšení, jiní pouze z reprodukčního hlediska. Ať tak či onak, věnovat bychom se mu měli,...

Jak často se muži a ženy chtějí milovat

V sexuální problematice existuje řada věcí, na kterých se muži a ženy shodnou, a ještě víc, na kterých se neshodnou. Jednou z těch, která nedá podle obecného...

Výběr článků

Načítám