Hlavní obsah

K zaujetí potenciálního partnera stačí několik minut

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U potenciálních partnerů stačí pouze několik minut, aby si uvědomili, zda se jim schůzka zamlouvá, nebo ne. To pak samozřejmě ovlivňuje i budoucí vývoj vztahu. Obecně vzato na to prý stačí pouhých dvanáct minut, odhalila nová studie.

Foto: Profimedia.cz

Pokud chcete protějšek zaujmout, nemáte na to údajně ani čtvrt hodiny.

Článek

Mezi nejdůležitější faktory úspěchu pak patří jednoznačně oční kontakt, smích a s ním spojená precizní ústní hygiena. Totiž spousta lidí, žen i mužů bez výjimky, dokáže odradit zbytky jídla nebo zanedbanými a zkaženými zuby.

Lidé bez vztahu, takzvaní singles, hodnotí protějšek především podle úsměvu (64 %), následně se dostávají k očnímu kontaktu (58 %) a naposledy je zajímá tón hlasu (25 %).

Nová studie, kterou vedla AXA mezi dvěma tisíci lidmi, se zaměřila na dotazování veřejnosti ohledně jejích zkušeností s prvními schůzkami. Nejvíce odpudivým byl prokázán nepříjemný tělesný pach (59 %) a nepříjemný odér z úst (53 %). Z výzkumu ale také vyplynulo, že máme tendence protějšek soudit ještě před tím, než se s ním sejdeme tváří v tvář, píše deník dailymail.co.uk. Šest procent lidí začíná svého partnera sledovat ještě před oficiální schůzkou na sociálních sítích, aby si o něm zjistilo pokud možno co nejvíce informací.

Jedním z nepopulárnějších trendů před první schůzkou je také radikální nebo dočasná změna image podle toho, co se člověk o protějšku dozvěděl. U žen se jedná většinou o změnu barvy, střihu vlasů i úpravu manikúry, zatímco 5 % mužů si nechává narůst nedbalé strniště, aby se zvýšily jejich šance na úspěch u žen, a některé dámy dokonce před dnem „D” drží speciální diety.

Ženy pokažené rande vzdávají

Výzkum ale také ukázal, že je to právě mužská část populace, která dává šanci dalšímu setkání i poté, co se to první příliš nevydařilo. A co doporučuje psycholog? „Dobrá hygiena a příjemný dech vykazují signály, že se o sebe člověk dobře stará a je sám se sebou spokojený. Pokud si vezmete oblečení, ve kterém se cítíte dobře, pomůže vám to k celkové pohodě při schůzce a samozřejmě tak i lépe zapůsobíte na svůj protějšek,” říká psycholožka Donna Dawsonová.

Také dodává, že oční kontakt evokuje v lidech důvěru a ukazuje, že se o daného člověka zajímáme. „Lidé jsou naprogramovaní tak, aby se usmívali, a to i tehdy, když jsou nervózní. To většinou pomáhá překonat první překážky na milostných schůzkách,” uzavírá psycholožka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám