Hlavní obsah

Jak často se muži a ženy chtějí milovat

Novinky, bok

V sexuální problematice existuje řada věcí, na kterých se muži a ženy shodnou, a ještě víc, na kterých se neshodnou. Jednou z těch, která nedá podle obecného mínění oběma pohlavím spát, je otázka četnosti pohlavního styku a ona prokletá hranice, která určuje, co je pro spokojený vztah optimální. Najít vzájemnou shodu ale není možná tak těžké, jak ukazuje nedávný průzkum.

Foto: Profimedia.cz

Vzájemné neshody ohledně četnosti sexu mohou vztah dost poškodit.

Článek

Na počátku vztahu jen málokterý pár řeší neshodu ohledně sexu. V období plném vášně a přitažlivosti si většinou sexu oba užívají v každém možném okamžiku, kdy jsou spolu.

Postupem času, a to i když spolu bydlí, ale nastanou chvíle, kdy se jednomu, nebo dokonce oběma z páru nebude zrovna chtít milovat.

Podle všeobecného mínění mezi lidmi převažuje názor, že většinou nálada na sex upadá mezi ženami, a to především po založení rodiny, přičemž sexuální apetit pánů zůstává na stejné úrovni jako na začátku vztahu. Zatímco oni by se chtěli milovat třeba každý den, ženám stačí (případně preferují) milování jednou týdně nebo i méně, uvedl server Women´s Health magazine.

Jednou týdně nestačí

Vzájemné neshody ohledně četnosti sexu mohou vztah dost poškodit. Právě proto se stále více párů zajímá o to, zda se dá určit, jaká je optimální četnost milování - jednou týdně, jednou za 14 dní nebo stačí jen jednou za měsíc?

Stejná otázka byla i základním kamenem amerického průzkumu, který provedla internetová seznamka Elite Singles mezi 600 dobrovolníky. Výsledky prý byly dost překvapivé. Obě pohlaví se totiž navzdory obecnému mínění v jednom shodla - sex jednou týdně jednoduše nestačí, uvedlo 65 procent žen a 69 procent mužů.

Minimální hranice je tak určitě alespoň dvakrát týdně, což ale dost koliduje s dalším bodem zjištění, který udává, že průměrný Američan (bez ohledu na pohlaví) má sex maximálně jednou až dvakrát za měsíc.

Co z toho plyne? Jednoduché zjištění, že s četnějším a spokojenějším sexuálním životem roste i celková spokojenost ve vztahu. Máte-li tak pocit, že právě váš vztah potřebuje nějakou vzpruhu, zkuste si domácí postelové hrátky „plánovat” častěji, případně je okořeňte něčím novým. I malá snaha se v takovém případě cení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám