Hlavní obsah

Co si ženy přejí, aby muži věděli

Novinky, bok

Partnerská komunikace nebývá jednoduchá. Muži i ženy mají nejen rozdílné názory, ale někdy se mýlí v tom, co ten druhý chce nebo co si myslí. Pak vznikají zbytečné rozpory a hádky, které mohou vést až k rozpadu vztahu. Případně kvůli nim ani nový vztah nemá pořádně šanci začít.

Foto: Profimedia.cz

Není na škodu, když muž trochu žárlí. Ilustrační foto

Článek

V partnerském vztahu je komunikace jedním z důležitých faktorů, na kterém se staví vzájemná důvěra, a dokonce i láska.

Jsou věci, o kterých se ihned dokážete s novým partnerem či partnerkou bez problémů bavit. Na druhé straně ale existují témata, o kterých mluvit nechcete. Přesto však toužíte po tom, aby o nich ten druhý věděl.

Když si ale ožehavá témata nevyříkáte a budete jen tajně doufat, že váš názor protějšek nějakým zázrakem zná, riskujete zbytečně mnohá nedorozumění.

Krátký přehled o tom, co chtějí ženy, aby muži určitě věděli, a to nejlépe už při navazování nového vztahu, přinesl server Askmen.

Drobná lež není na škodu 

Důvěra a upřímnost jsou základem každého vztahu. Někdy ale není na škodu, když muž trošku něco zapře nebo nepřizná, co si zrovna myslí. A to hlavně v okamžicích, kdy žena položí některou ze zákeřných otázek typu: „Přijde ti hezčí než já? Chrápu v noci? Má hezčí šaty než já?”

Pokud muž nechce zbytečně riskovat rozepři nebo trávit večer s naštvanou partnerkou, je právě v podobných chvílích prostor pro malou nevinnou lež.

Arogance mužům nesedí 

Kdo tvrdí, že slušní muži to daleko ve vztazích nedotáhnou, ten se mýlí. Alespoň to podle dat zjištěných z mnoha průzkumů tvrdí odborníci. Slušnost je pro stále více žen nutností, s arogancí, předváděním se a věčným vychloubáním to tak pánové nebudou mít u žen lehké.

Ne vše myslí ženy tak, jak to řeknou

Muži by také o ženách měli vědět jednu základní věc. Tou je skutečnost, že ne vždy myslí vyřčená slova natolik vážně, jak to na první pohled vypadá. Někdy má jejich vyjádření navíc nějaký skrytý dovětek, o kterém pánové často ani netuší.

Když tedy žena pronese, že potřebuje nějaký čas na rozmyšlenou, případně trochu víc prostoru, rozhodně tím nemyslí, aby se dotyčný muž zcela vytratil z jejího života.

Muž má trochu žárlit

Přehnaná žárlivost vztahu rozhodně neprospívá, to ale ani přehnaná jistota, že je partnerka oddána navždy jen jednomu muži. Ženy záměrně žárlivost nevyvolávají, ale občasnou situaci, kdy se jejich partner najednou necítí tak sebejistě a začne trochu žárlit (a dá to i najevo), uvítají jako důkaz, že je o ně zájem.

Předehra nikdy neomrzí 

Některé věci se nedají uspěchat. Mnohé romantické filmy sice divákům předhazují domněnku, že vrhnout se hned jeden na druhého v opojení touhou není nic těžkého a může to tak být téměř pořád, ale tak jednoduché to ve skutečnosti není. Ženy předehru před milováním jednoduše potřebují.

I maličkosti utvářejí vztah

Mnohé hádky začínají kvůli maličkostem. I kvůli tomu je dobré, aby se i jimi muži trochu zabývali. Nemusejí znát každý detail ženina života, ale je dobré například vědět, jakou má ráda kávu nebo čokoládu, jaké filmy se jí líbí atd.

Několik dní v měsíci se mění v potvory

Nikdo po mužích nechce, aby pochopili, jak se ženy cítí, když menstruují. Ale měli by vzít na vědomí, že kvůli periodě a hormonálním pochodům v těle bývají mnohé ženy v tyto dny více náladové, plačtivé a schopné se rozčílit třeba i na varnou konvici, že pomalu ohřívá vodu. To je prostě nepopiratelný fakt, který budou muset muži chtě nechtě akceptovat. I to, že to s nimi samotnými nemá co do činění.

Reklama

Související články

Jaká slova v manželství nepoužívat

V každém partnerském vztahu je komunikace nesmírně důležitá. Slovem můžeme pohladit i ublížit. V manželství to snad platí dvojnásobně. Naučit se efektivnímu...

Jak porozumět mužům

Taky máte občas pocit, že na vás doma muž mluví nějakým cizím jazykem. Ať se snažíte sebevíc, tak mu jednoduše vůbec nerozumíte? Pak vězte, že nejste sama,...

Výběr článků

Načítám