Hlavní obsah

Ani slavným mamánkům se z hnízda nechce

Právo, Vladimír Plesník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Topí se v miliónech, na každičkém kroku je doprovází celosvětová sláva, počty jejich přátel na Facebooku lámou rekordy. Avšak i mezi celebritami se vyskytuje překvapivě vysoký počet „dětí“, jimž se nechce z pohodlí domova.

Foto: Bontonfilm

Taylora Lautnera i Kristen Stewartovou proslavila sága Stmívání, ale společného toho mají víc. Oba totiž bydlí se svými matkami.

Článek

„Myslíte si, že bohatí a slavní, kteří si přijdou na pohádkové příjmy a mohli by bydlet v obrovských vilách se služebnictvem, si dělají, co chtějí? Omyl. Pro mnohé z nich zůstávají rodinné zázemí a domov, v němž vyrůstali, středobodem života. Bez rodičů a každodenní péče se neobejdou,“ podotýká Abigail Purcellová, která už dvě desítky let sleduje pro list The Los Angeles Times soukromí hollywoodských hvězd.

Vybavuje se vám romantická komedie Lemra líná z roku 2006 s Matthewem McConaugheym (44) a Sarah Jessikou Parkerovou (48)? Vypráví o Trippovi, který se blíží Kristovým létům a navzdory tomu žije s rodiči pod jednou střechou. Ba co víc, nedá na to dopustit.

Mimo filmové plátno Matthew takový nebyl a ani není, avšak mezi dalšími krasavci i krasavicemi se najdou tací, kteří jako by hráli sami sebe.

Co přišlo po Stmívání

Taylora Lautnera (22) proslavila role věčně druhého vlkodlaka Jacoba Blacka ve filmové sáze Stmívání. Navzdory skvělým výdělkům a neutichající přízni dívek si netroufl na vlastní bydlení a rád se vrací do rodičovského domu v Los Angeles. „Matce Deborah pomáhám s domácími pracemi, bez řečí vynáším odpadky,“ pochlubil se svalovec, který se na karate vrhl v šesti letech.

Foto: Profimedia.cz

S Robertem Pattinsonem se Kristen Stewartová seznámila během natáčení filmu Stmívání. Po rozchodu se vrátila pod ochranná křídla maminky Jul.

Dost podobně si vede i jedna z nejnenáviděnějších celebrit Hollywoodu, která též za pronikavý vzestup vděčí upířímu příběhu, respektive roli Isabelly (Belly) Swanové. Kristen Stewartová (23) se vrhla pod ochranná křídla excentrické matky Jul. Stalo se tak poté, co se po mnoha rozchodech a návratech – i když se neví, na jak dlouho – vztah s Robertem Pattinsonem (27), další hvězdou ze Stmívání, rozpadl. Přesněji řečeno, zničila ho sama nevěrou s režisérem Rupertem Sandersem (41), s nímž se sešla při natáčení snímku Sněhurka a lovec.

„U matky v Malibu se mi líbí,“ hodnotila život v rezidenci poblíž proslulé pláže, s pozemkem o ploše 5300 metrů čtverečních. Matce ji koupila předloni – za 3,7 miliónu dolarů (73,5 mil. korun).

Synáček nechce stát na vlastních nohou

Bradley Cooper (39) si v anketách o nejpřitažlivějšího muže planety zabral první, občas druhou a nejhůře třetí příčku. Ačkoli mu málo schází do čtyřicítky, opět žije s matkou Glorií. Před třemi lety mu zemřel otec Charles a on přiměl matku, razantní dámu s italskými kořeny, aby se přestěhovala k němu.

Foto: Profimedia.cz

S rodinou mě odjakživa spojovaly mimořádně pevné vazby, starat se o maminku mě plně uspokojuje Bradley Cooper

„S rodinou mě odjakživa spojovaly mimořádně pevné vazby a starat se o maminku mě plně uspokojuje,“ svěřil se Bradley, jenž vyrůstal spolu se sestrou v přísně katolickém prostředí.

„Nepochybně by mohl Glorii koupit nebo pronajmout prostorný dům kousek od toho svého. Něco takového by však Bradley nedokázal,“ upozornil jeho nejmenovaný přítel.

Rozvedenému elegánovi s uhrančivýma očima všechny vztahy ztroskotaly. Zlí jazykové se shodují, že v tom v nezanedbatelné míře má prsty starosvětská a náročná matka. „Její síto nepropustí jen tak nějakou,“ všiml si citovaný hercův kamarád s tím, že s potenciální tchyní přímo v domě se vyhlídky uchazeček ještě víc smrsknou.

„Zdá se, že poslušný synáček, který ukončil všechny své školy mezi nejlepšími a hovoří plynně francouzsky, má s osamostatněním skutečný problém,“ shrnuje Purcellová a na své pětibodové stupnici závislosti na rodičích uděluje Cooperovi čtyři a půl.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Lawrenceová se svou matkou Karen

Ne dosti na tom. Také Jennifer Lawrenceová (23), Cooperova oscarová filmová partnerka z filmu Terapie láskou, nevylétla z rodného hnízda.

I když chodila s britským hercem Nicholasem Houltem (24) a má na kontě 12 miliónů dolarů (239 mil. korun), drží se rodičů – matky Karen a otce Garyho – jako klíště.

„Dost dlouho jsem se protloukala po maličkých bytech v New Yorku a Los Angeles. Myslíte si, že se třesu na to rozvalovat se v nějakém obrovském paláci? Mnohem lépe je mi s rodinou v Santa Monice,“ vybalila to bez okolků v listě The Boston Globe.

I Rafa se drží máminy sukně

Po pětisetovém dramatu ve finále tenisového Australian Open 2009 objal Španěl Rafael Nadal poraženého a plačícího Švýcara Rogera Federera. O den později sám potřeboval soucit.

V letadle z Melbourne do Evropy se mu otec Sebastian svěřil, že v manželství s „Rafovou“ matkou Anou Maríou se kupí neshody a že se rozcházejí. Nadala otcovo sdělení úplně zdrtilo. „Zbytek letu jsem s ním nepromluvil jediné slovo,“ líčí ve své autobiografii s názvem Rafa – můj příběh.

Už nic nebylo jako předtím. „Rodiče jsem považoval za sloupy, posvátné a nenahraditelné jádro svého života,“ přemítal jeden z nejlepších tenistů světa. Ví se o něm, že zejména matku zbožňuje.

Kdykoli je to možné, ještě dnes tráví Nadal (27) volné chvíle v rezidenci na Menorce, kde žijí Ana María a tenistova sestra. Navzdory dlouholetému vztahu s přítelkyní Mariou Franciskou Perellovou (26) se Rafa zatím nepostavil úplně na vlastní nohy a cítí se spokojeně u máminy sukně.

Foto: Profimedia.cz

Rafael Nadal se svou matkou Anou Marií Pererovou

Reklama

Související témata:

Související články

Celebrity, které neumějí stárnout

Vrásky k přibývajícím rokům patří, to si musí časem připustit každý. Stárnutí je neúprosné a nevybírá si, ale někteří lidé ho vnímají velmi tragicky. Především...

Výběr článků

Načítám