Hlavní obsah

Jak rozpoznat maminčina mazánka od skutečného muže

Novinky, bok

Vybrat si partnera pro život, který bude alespoň zčásti splňovat ženské požadavky, není zrovna jednoduché. Už při seznamování se může stát, že se z na první pohled seriózního muže později vyklube například maminčin mazánek, který sám nerozhodne skoro o ničem. Jak to poznat dříve, než bude pozdě?

Foto: Profimedia.cz

Když má muž dobré vztahy s matkou, není to na škodu.

Článek

Někteří odborníci na vztahy tvrdí, že gentlemanství a dobrou povahu u muže poznáte podle toho, jaký vztah má se svou matkou. Jenže od milujícího syna není zas tak velký krok k maminčinu mazánkovi, který si s nadsázkou bez pomoci ani nezaváže tkaničky.

U některých mužů se jejich závislost na matkách dá vypozorovat vcelku brzy, jiní to zdárně maskují a ženy tak uvádějí v nevědomost. Jak ale cituje server Askmen, dá se podle určitých specifik a chování mužů vcelku brzy vypozorovat, jak na tom pánové ve skutečnosti jsou.

Domácnost

První obrázek si mohou ženy udělat už při letmé návštěvě mužova obydlí. Pokud nový partner žije stylem, že slovo úklid je pro něj téměř sprostý výraz, případně poklidí opravdu jen to nejnutnější, aby se neřeklo, pak se nejspíš jedná o maminčina mazánka. Ten nejspíš spoléhá na to, že se jeho matka čas od času objeví, a vše uvede opět do obyvatelného stavu.

Oproti tomu normální chlap nemusí mít všude naklizeno a naleštěno, ale jakákoli snaha trochu se tomu přiblížit vyjadřuje známky samostatnosti.

Vaření

Co se týče vaření, dá se i tady vypozorovat poměrně propastný rozdíl mezi tím, jak jsou na tom soběstační muži a mazánci. Pokud je už na první pohled zřejmé, že sporák se v domácnosti užívá jako odkladiště různých nepotřebných věcí, a jediné, co najdete v lednici, jsou úhledně srovnané krabičky s potřebnými popisky, pak je asi vše více než jasné.

I v tomto bodě nikdo neočekává, že bude soběstačný muž umět vykouzlit pro návštěvu či přítelkyni pětichodové menu, základní pohoštění by však měl zvládnout.

Zařízení bytu

I podle vybavení interiéru prý může bedlivější ženské oko rozpoznat, jak to s vyvoleným partnerem ve skutečnosti je. Maminčin mazánek bude mít nejspíše vše od povlečení až po ubrusy pořízeno matkou, čemuž bude odpovídat možná i nepříliš moderní styl. V horším případě bude mít daný muž doma i některé kousky, které dříve matce patřily. I v tomto případě se dá vypozorovat poněkud starší datum výroby.

Co člověk, to jedinečný styl a vkus, muže nevyjímaje. Jedinec schopný samostatného života nemusí mít doma vše nejdražší nebo nejnovější, ale rozhodně má vybavení pořízené dle vlastního vkusu (i když to třeba občas neladí).

Konflikty a problémy

V případě, kdy se vyskytne sebemenší zádrhel či problém, se dá maminčin mazánek rozpoznat velmi rychle. První věc, kterou totiž udělá, pokud si neví rady, je volání o radu matce. Na jednu stranu je sice hezké umět si nechat poradit a svěřovat se rodičům, každý detail milostného života či jakýkoli kiks v práci ale řešit nemusejí.

Naproti tomu muž realista schopný samostatnosti ví, že je třeba umět uznat vinu a také nést případné následky svých vlastních chyb, poučit se z nich a hlavně je sám vyřešit.

Reklama

Související témata:

Související články

Noblesní gentleman Oldřich Nový

„Zavřete oči, odcházím“. Sametovým hlasem tuto repliku ve filmu Kristián pronášel elegantní gentleman Oldřich Nový. Ten, který dokázal propojit noblesu...

Přednosti moderního gentlemana

Moderní doba s sebou přináší nejen nové vynálezy, ale v jejím stínu bohužel i některé věci zanikají. Na první pohled by se mohlo zdát, že do skupiny...

Výběr článků

Načítám