Hlavní obsah

Největší nevěrníci Evropy jsou prý Francouzi

Věrnost je pro stále větší počet obyvatel něčím nepředstavitelným. A nejedná se čistě o mužskou záležitost, nevěrné jsou i ženy, a to v čím dál větší míře. Alespoň to tvrdí statistiky, podle nichž lze za největší evropské nevěrníky považovat Francouze a Italy a za největší nevěrnice Němky (k nevěře se jich přiznalo až 43 %).

Foto: Profimedia.cz

Věrnost je pro stále větší počet obyvatel něčím nepředstavitelným.

Článek

Ze šesti sledovaných zemí (kromě Francie, Itálie a Německa ještě Španělsko, Belgie a Británie) patří k největším "domácím puťkám" právě Britky, z nichž se k nevěře přihlásilo 29 procent. I Britové patří z daných zemí k nejmenším záletníkům, podvádělo jich jen 42 procent.

Vyplývá to z lednového průzkumu agentury Ifop u 4800 osob starších 18 let pro francouzský internetový portál Gleeden, který se vyloženě specializuje na mimomanželskou seznamku.

Z ankety také vyplynulo, že nízká v daných zemích není ani ochota k nevěře do budoucna, pokud by bylo zaručeno, že se na to nepřijde. Největší náchylnost k záletům projevili opět Francouzi (35 procent), Němci a Španělé (po 31 procentech), Belgičané (30 procent), Italové (28 procent) a nejlépe si vedli Britové (25 procent).

Agentura AFP v tomto ohledu připomíná, že nejvíce záletnickým národům dělají poslední dobou "čest" i jejich nejvyšší představitelé. Nedávno se provalila aféra francouzského prezidenta Françoise Hollanda s herečkou [celá zpráva] a všeobecně jsou známé eskapády italského expremiéra Silvia Berlusconiho, s nímž se nakonec rozvedla jeho manželka. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám