Hlavní obsah

Čeští muži na Valentýna darují bonboniéry a šperky

Novinky, ema

Kdyby to bylo čistě na mužích, zřejmě by svátek svatého Valentýna vůbec neslavili. Jenomže ženy jsou odjakživa citlivé duše, které si potrpí především na romantiku a láskyplná gesta. A to samozřejmě očekávají i o svátku všech zamilovaných.

Foto: Profimedia.cz

Čtrnáctého února mohou ženy očekávat bonboniéry, šperky nebo erotické prádlo.

Článek

Valentýn je o ženách – ne o mužích. Je pravda, že spousta žen jsou zkrátka romantické duše, a pokud je muži chtějí v tento den udělat šťastnými, není nic lepšího než je překvapit.

Pokud ženy od mužů čekají, že přijdou s velkým pugétem růží, možná budou překvapeny. Statistiky nákupního rádce Zboží.cz totiž jasně poukazují na to, že květiny jsou darem, který si muži schovávají spíše na slavnostnější události. Na Valentýna mohou očekávat sladký dar v podobě bonboniéry. Návštěvnost stejnojmenné sekce totiž vzrostla o neuvěřitelných 374 %.

Potěšení na obou stranách

V těsném závěsu za bonboniérami muži vyhledávají i v sekci Náhrdelníky (263 %) a také v dámami velmi oblíbeném doplňku – Náušnice (239 %). Co se týče parfémů, který byl velmi oblíbeným dárkem o Vánocích, Seznam.cz zaznamenal pokles v jeho vyhledávání, a to o 24 %.

Výjimkou ale není ani případ, kdy muži darují to, co potěší i je samotné. Sekci Noční košilky stoupla návštěvnost o závratných 259 %. „Valentýn je komerční svátek, který s láskou a sexem nemá pranic společného,“ říká gynekolog a sexuolog Zlatko Pastor. „Ovšem možná i v souvislosti s tímto svátkem a měsícem lásky, tedy květnem, kdy se slaví první máj, zaznamenáváme nejvíce početí právě v těchto měsících. Jsem odpůrcem Valentýna, mám totiž bohužel pocit, že děláme jen to, co vidíme u ostatních. Myslím si, že to byl právě Karel Hynek Mácha, kdo věděl, kdy je ten pravý lásky čas.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám