Hlavní obsah

Jak spolehlivě poznat, že je partnerka naštvaná

Novinky, bok

Čím déle jsou dva lidé spolu ve vztahu, tím lépe dokážou odhadnout a poznat momentální rozpoložení toho druhého. Častější důvody k naštvání mívají ženy, někdy je u nich i po letech ale těžké poznat, zda jsou opravdu nazlobené, nebo se jen tváří kysele. Existují prý ale projevy, podle kterých to muži spolehlivě poznají, aniž by se museli ptát.

Foto: Profimedia.cz

I když se partneři znají dlouho, není vždy lehké spolehlivě určit, jakou náladu má ten druhý.

Článek

Co žena, to jiné projevy špatné nálady. Některé křičí o sto šest, jiné naopak zarytě mlčí a trucují. Pokud žena dlouho mlčí, nevěstí to nic dobrého. Pro muže je samozřejmě nejjednodušší se zeptat, ale po pravdě ve většině případů by se jim dostalo nejspíše odpovědi „nic” nebo „jsem v pohodě”.

Odborníci na lidské chování v určitých stresových stavech, kam patří i fáze obyčejného naštvání, se zaměřili na to, zda se v takových situacích dá podle něčeho spolehlivě rozpoznat, v jakém rozpoložení se opravdu daná osoba nachází, v našem případě žena.

Pokud si tedy muž není vědom toho, že by provedl něco závažného, co by mohlo stát za špatnou náladou jeho partnerky, může se zkusit zaměřit na několik bodů, které uvedl server Askmen.

Nenavazuje kontakt

Ženy jsou všeobecně komunikativnější a upovídanější. Co se týče vzájemné konverzace s partnerem, většinou začínají hovor právě ony, a je jedno, čeho se týká. Ve fázi, kdy jsou naštvané, dělají pravý opak, a to že zarytě mlčí. Žádné dotazy, jak se má partner v práci, jestli už byl na obědě, žádné e-maily, prostě vůbec nic. Už to může být prvním důležitým náznakem, že něco není v pořádku. A čím déle taková situace trvá, o to závažnější k ní asi bude důvod.

Krátké odpovědi a neochota mluvit

I další ukazatel souvisí s mluvením, respektive s jeho stylem. Pokud jinak výřečná žena najednou odpovídá jen jednoslovnými výrazy, asi nebude všechno v pořádku.

S tím je spojený i fakt, že když už se muži povede vůbec navodit alespoň nějakou základní komunikaci, žena není ochotna reagovat na jakoukoliv otázku, třeba pozvání na večeři, do kina atd. Jinak řečeno trucuje, případně jen pokrčí rameny.

Nevyhledává tělesný kontakt

Pomineme-li samotný sex, ženy jsou ve vztahu oním pohlavím, které vyžaduje a také ve většině případů častěji praktikuje i další intimní projevy, jež ke vztahu rovněž patří. Rády se objímají, drží za ruce, líbají atd. Jakmile se najednou takových intimností zdržují, není asi vše tak, jak by mělo být.

Vytáčejí ji maličkosti 

Že se ve vztahu může dít něco vážnějšího, se dá poznat i z toho, že žena naprosto přehnaně reaguje i na zdánlivé maličkosti, které by jinak přešla téměř bez povšimnutí.

Když například způsobí obrovskou scénu jen kvůli tomu, že je špinavý talíř ve dřezu místo v myčce, nebude problém určitě jen v onom talíři.

Oslovení

Ženy i muži rádi oslovují své partnery zdrobnělinami, přezdívkami atd. I podle toho se dá podle odborníků poznat, jaká nálada v páru panuje. Když tak najednou místo oslovení „miláčku nebo drahoušku” slyší muž jen své jméno, a vyslovené ještě s notnou dávkou důrazu právě na ně, pak je možná na čase zpozornět.

Reklama

Související témata:

Související články

Partneři bez hádek žijí déle

Lidé, kteří v partnerském soužití takřka neznají slovo hádka, se dožívají vyššího věku. Jak uvádí server Mail Online, takto šťastné páry zažívají méně stresu,...

Umění hádek aneb Jak vyhrát nad partnerem

Patent na dokonalé partnerství bez hádek a svárů neexistuje. Lidé jsou natolik odlišní, že shodnout se na všem jednoduše nejde. Ne všechny názorové střety ale...

Výběr článků

Načítám