Hlavní obsah

Jak povzbudit milostnou touhu

Novinky, zun

Od pradávna lidé řešili své lásky a milostné touhy. Neváhali se kvůli nim obracet na bohy, vědmy, vyhledávali báby kořenářky. Ty byly v kurzu ještě v minulém století. Jejich rady zveřejňovaly tehdy i populární časopisy. A lidé si podle nich vyráběli všemožné talismany, mastičky a z různých bylinek si vařili odvary a lektvary. Ty pak pili proto, aby oslnili či obstáli u objektu své touhy.

Foto: Profimedia.cz

Ne bylinky, ale sexuální chemie mezi partnery vykřeše milostnou touhu.

Článek

Jaké rady to například byly? „Chceš-li jako milovník se ctí obstát, máčej dva dny v bílém víně celer. Víno pak denně ber po dvou lžičkách. Nebo ovař sobě odvar z majoránky a denně pij,“ uvádí jeden z receptů ve své knize Za domácím štěstím spisovatelka, malířka a herečka Iva Hüttnerová.

Pro probuzení smyslné žádosti se doporučovalo hodně kořenit pepřem, zázvorem a rozmarýnem, muškátovým oříškem, šalvějí, mátou, vanilkou a hlavně chilli. Prý pomáhal i hřebíček rozdrcený v mléce nebo semeno hořčice s medem.

Dokonce i dušená mrkev kořeněná muškátovým oříškem či hlávkový salát se doporučovaly k povzbuzení milostného života. Konkrétně ženám mělo pomoci „jablko lásky“ - tedy rajské jablíčko a banán. Oběma pohlavím se pak doporučovaly vlašské ořechy, chřest a borové hřiby. Největší chválu v milostné sféře si získala nenápadná bylinka sporýš lékařský.

Foto: Profimedia.cz

Chilli papričky pro povzbuzení milostné touhy

Ale ruku na srdce, kde nic není, těžko vykřeše milostnou touhu nějaká bylinka či koření. Je to totiž o tzv. sexuální chemii mezi partnery. A ta buď je, nebo není. Nic mezi tím. Vztahová koučka Lenka Černá říká, že shodná sexuální chemie se ve vztahu vyskytuje buď od samotného začátku, a když se ve vztahu neobjeví, nelze ji najednou uměle vytvořit. „Pokud tedy partneři od začátku necítili, že ona jiskra ve vztahu je, nedá se po letech objevit, naučit.”

I tak se podle Lenky Černé často se stává, že partneři na začátku shodnou sexuální chemii mají, ta se však vytratí pod tíhou každodenních starostí a neřešených hádek, neshod. „V tomto případě se ona jiskra obnovit dá, a to tím, že se zapracuje na partnerské pohodě. Pokud si 'uklidíme' v partnerství, automaticky se vylepší i náš sexuální život a chuť do něj. Podmínkou ale je, že se zde již jiskra vyskytovala a partnerům to v ložnici fungovalo,“ vysvětluje Lenka Černá.

Jak najít ztracenou vášeň a touhu? Základem je snaha. A prim hrají společné zážitky. Podle psycholožky Alice Vondrové jsou ale důležité i zajímavé nové zážitky každého zvlášť. Partneři tak totiž domů přinesou nová témata k diskuzi. Psycholožka klade důraz na kvalitu trávení volného času partnerů, protože práce a povinnosti dokážou člověka úplně semlít. Pokud se volný čas věnuje „domácímu desetiboji“, těžko lze očekávat milenecký sex, míní Alice Vondrová.

Určitě tedy můžeme vyzkoušet všechny možné bylinky a popít nejrůznějších odvarů z nich. Stejně bude záležet jen na nás a naší snaze.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám