Hlavní obsah

Co ženy ve vztahu dlouho netolerují

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Situací, kvůli kterým se může rozpadnout i ten nejlepší vztah, existuje nespočet. Mnohdy záleží na toleranci jednoho či obou partnerů, co všechno si jsou schopni odpustit. Některé věci se ale tak jednoduše tolerovat nedají.

Foto: Profimedia.cz

I při velké snaze nedokážou ženy některé mužské požadavky nebo nedokonalosti ve vztahu dlouho tolerovat.

Článek

Vybudovat si pevný vztah, který ustojí menší či větší otřesy, dá zabrat. Pokud už od začátku něco neklape, stačí mnohdy jen ona pověstná „poslední kapka”, aby vše nabralo rychlý konec.

Vedle závažnějších prohřešků (nevěra) někdy ale stačí náročnějším ženám i méně dramatické okolnosti, aby pustily svého partnera k vodě.

Redaktoři serveru Askmen se k dané problematice postavili trochu s nadhledem a uveřejnili seznam některých důvodů k rozchodu, se kterými se muži potýkají.

Uklouzne mu jiné jméno 

Scénu, kdy partner při vášnivé chvilce osloví svou přítelkyni jiným jménem, nemusíte vidět jen ve filmu. Kéž by tomu tak bylo, modlí se asi muži, kterým se tento trapný okamžik udál.

Nadávky, urážky 

Ve chvílích vzteku každý člověk někdy řekne něco, co tak ve skutečnosti ani nemyslel. Partneři by ale ve vztahu měli mít jasno v tom, kam až mohou zajít. Někdy totiž stačí opravdu jen vteřina k tomu, aby hlavně mužům ulétlo nějaké nemístné označení na adresu partnerky. Potom už je ženám docela jedno, kvůli čemu to bylo, pocit z toho, že je partner svým způsobem ponížil, si v sobě ponesou dlouhou dobu.

Hygiena

Na téma hygieny by mohlo být napsáno mnoho článků, a přesto některým mužům nedojde, že by měli něco změnit.

Jistě, zarostlá tvář nebo nedbalý styl mohou být sexy, i to ale musí mít únosnou mez.

Škudlení

Umět i při dobrém finančním příjmu ušetřit peníze, kdyby byly později potřeba na nečekané výdaje, je vždy pozitivem. Nesmí se ale z šetření stát životní krédo. Když muž bude šetřit za každou cenu, a co nebude ve slevě, to si jednoduše nepořídí, to je extrém, který se jen těžko rozdýchává. Stejně tak jako pozvání na večeři, kde si lze vybrat jen to, co může vyměnit třeba za potravinovou poukázku určité sumy.

Maminčin chlapeček

Dobrý vztah s rodiči je kladem, který je do budoucího života přínosný. Přílišná „oddanost” je ale naopak na škodu. Tzv. maminčin mazánek může sice zpočátku působit přitažlivě právě v tom, jak skvělý vztah má se svou matkou. Po nějaké době se z toho ale většinou stává nepřekonatelná překážka, která nejednu ženu odradí.

Sexuální experimenty 

Sex je pro mnohé páry nedílnou součástí plnohodnotného vztahu. Co se ale líbí jednomu, nemusí se automaticky líbit druhému. I tady je třeba dospět k určitým kompromisům, a hlavně nikoho do ničeho nenutit.

Reklama

Související témata:

Související články

Muži za své milenky prostě nemohou

Během svého manželství je 64 % ženatých mužů nevěrných. Podle průzkumů Institutu partnerských vztahů má více než polovina žen zkušenosti s rolí milenky....

Jak si dlouhodobě udržet partnerův zájem

Z každého vztahu se může po čase vytratit jiskra, co probouzela neskonalé vášně. Je potom především na partnerech, jak se k dané situaci postaví. Zda budou...

Výběr článků

Načítám