Hlavní obsah

Oblíbené ženské fráze, které muži nechápou

Novinky, bok

Skutečnost, že komunikace mezi muži a ženami nebývá vždycky jednoduchá, zřejmě na vlastní kůži poznal už nejeden člověk. Snažíte se jedinci opačného pohlaví něco absolutně jednoduchého vysvětlit, ale on (ona) to ani tak nechápe. Myšlenkové pochody a priority jsou jednoduše mezi muži a ženami poměrně rozdílné. Přinášíme několik oblíbených ženských frází, které muži asi nikdy nepochopí.

Foto: Profimedia.cz

Muži prostě některé aspekty ženské logiky a myšlení nechápou.

Článek

Průzkumy, výzkumy a statistiky všude po světě se zaobírají více či méně závažnými tématy z různých oblastí lidského života. Většinou je provádějí společnosti nebo skupiny obyvatel, někdy se však najdou i jednotlivci. Tím je i editor a spisovatel Guy Mosel, který se zaměřil na ženské velmi oblíbené a často opakované fráze, které muži nějak nejsou schopni pochopit. Jeho náhled na danou věc a možná vysvětlení, proč tomu tak je, uveřejnil server Cleo.

Možná taky přijdu – sejdeme se tam?

Ženy jsou většinou společenské a rády se nenápadně „vnucují“ i na večírky či srazy, na které je nikdo oficiálně nepozval. Jak z toho vyklouznout a dostat se tam? Jednoduše, stačí poslouchat konverzaci někoho jiného a ve správnou chvíli prohodit: „Možná taky přijdu – sejdeme se tam?“

Kdyby vše skončilo první půlkou fráze, možná by muži jen kývli hlavou a mysleli si své, ale tím dovětkem vlastně dostávají určité ultimátum. Buď budou nuceni říci ano, i když vlastně mysleli ne, čímž ženu vlastně oficiálně pozvou a sami budou naštvaní. Nebo můžou říci ne, tím ale riskují možný konflikt a případné uražení ženy.

Jsi naprosto roztomilý

Muži od žen rádi přijímají lichotky, ale nic se nemá přehánět. Fráze „Jsi roztomilý“ či jiné podobné pojetí jim zrovna moc příjemné prý není. Roztomilý je třeba pes či jiné domácí zvířátko, muži ale ne. A je jedno, v jaké situaci se to říká – při nákupu oblečení nebo při sexu.

Ne, opravdu se nic neděje

Tohle je jedna z frází, kterou muži nejenže nechápou, ale nechtějí ji pokud možno nikdy slyšet. Zaprvé vědí, že když žena řekne „Nic se neděje“, je jasné, že se něco děje, a nebude to nic malého.

A zadruhé je pro ně složité na takové prohlášení reagovat tak, aby to ustáli se ctí. Pokud totiž nezareagují, budou vypadat jako necitové, kteří nemají pochopení pro ženiny problémy. A pokud se budou snažit situaci řešit, riskují, že je čeká dlouhý ženský monolog o problémech, který žádný muž zrovna nemá dvakrát v oblibě.

Reklama

Související témata:

Související články

Co muži nikdy nechtějí slyšet od ženy

Říká se, že důvěra a upřímnost jsou hlavními stavebními kameny všech vztahů. Jenže ruku na srdce. Jsou určité věci, spíše slova, které dokážou každého muže...

Výběr článků

Načítám