Hlavní obsah

Co je nezbytné pro spokojený život

Novinky, bok

Kdo by nechtěl prožít dokonalý a spokojený život? Jak ale vypadá a co je k tomu potřeba? Dokonalá práce, ideální partner nebo peníze? Odborníci zjišťovali, zda je přes různorodost a odlišné nároky mužů a žen vůbec možné sestavit nějaký všeobecný přehled, jak takový dokonalý život, ve kterém je obsaženo vše podstatné, vypadá.

Foto: Profimedia.cz

Nejdůležitějšími body spokojeného života jsou fungující manželství a děti.

Článek

Lidé všeobecně touží po podobných věcech. Založit rodinu, mít finančně uspokojivou práci, která je bude bavit, cestovat, mít přátele a mnoho dalších požadavků.

Jeden nebo dva body by se daly možná skloubit dohromady, je ale vůbec reálné mít najednou vše, po čem naše srdce touží, abychom mohli s klidem říct: „Teď mám všechno, po čem jsem vždy toužil/a.”?

Odpovědi na to, co je ono „uspokojivé”, po čem muži a ženy touží, se snažil najít internetový průzkum mezi tisícovkou dotazovaných, který si zadala společnost Citi. Výsledky uveřejnil server Women´s Health.

Spokojené manželství jako základ 

Od mužů a žen bylo požadováno, aby svými slovy vyjádřili, co je pro ně v životě důležité a po čem touží, aby jejich život obsahoval „vše potřebné”. Na výběr byla témata ohledně zaměstnání, financí, manželství a dětí.

Ukázalo se, že pro 79 procent dotazovaných mužů je největším základem pro spokojený život fungující a spokojené manželství, u žen to samé platilo pro 66 % dotázaných.

Zajímavé bylo i zjištění ohledně dětí. Pro 86 % mužských respondentů jsou hned na druhém místě důležitosti pro perfektní a dokonalý život vlastní potomci. U žen je stejný bod důležitý pro 73 % účastnic průzkumu.

Překvapivé je, alespoň na základě uvedeného průzkumu, že finanční otázka nebyla podle vyjádření drtivé většiny z nich tou nejdůležitější položkou na seznamu „životní spokojenosti”.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám