Hlavní obsah

Muži s hlubokým hlasem mají sklony k nevěře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Důležitým klíčem k úspěšnému seznámení je bezpochyby vzhled. Ženy se chtějí líbit, proto jsou schopné se i několik hodin oblékat, vybírat šaty, líčit, a stylizovat se do dokonalého vzhledu jen proto, aby upoutaly pozornost jen na sebe. U opačného pohlaví ale hraje roli zcela jiný aspekt.

Foto: Profimedia.cz

Zda s mužem můžeme navázat vztah, případně s ním počítat i do budoucnosti, hodnotíme i díky jeho hlasu.

Článek

U mužů je to totiž o něco snazší. Jedna z prvních věcí, které si u nich ženy všimnou, je tón hlasu. I tak na první pohled zanedbatelná věc může dokonce předznamenat budoucí vývoj a úspěšnost vztahu.

Hlas nepochybně patří mezi znak mužnosti. I v přírodě platí fakt, že čím barvitější, zvučnější a silnější hlas jedinec má, tím více pozornosti, potažmo samiček, si je schopen přilákat. Podle studie skotské University of Aberdeen je to tím, že jsou ženy podle hlasu schopny vyhodnotit si genetickou kvalitu potencionálního partnera.

Nutkání k nevěře

Pokud má muž hluboký hlas, je to velká výhoda v případě, že chce zaujmout potencionální partnerku. Ovšem podle kanadských vědců by si dámy na muže s velmi nízkým tónem hlasu měly dávat pozor, pokud jim jde o věrného partnera či muže pro život. Mezi pány s pořádným basem se nachází nejvíce nevěrníků a jejich biologické predispozice je k podvádění dokonce nutí.

Hrubší tón hlasu svědčí o zvýšené hladině hormonů v těle. To signalizuje mužovu plodnost a vytrvalost. Hormony mají samozřejmě vliv na fyzickou sílu, ale hrubý hlas může svědčit i o jedincově agresivitě.

„Naše průzkumy ukazují, že si ženy pamatují, co jim říká hluboký mužský hlas daleko lépe, než by se normálně dozvěděly od atraktivního vyššího hlasu,“ říká doktor David Smith, vedoucí výzkumu z Aberdeenské univerzity. Paměť tedy používáme k tomu, abychom si dobře zaznamenali informace s žádoucím jedincem a naopak.

Riziko nevěry některé ženy přitahuje

Mnohé ženy však rizika vztahu podvědomě vnímají a muže s hlubokým hlasem si vybírají především pro krátkodobé vztahy, milostné románky a sexuální poměry. Nicméně k mužnosti patří hluboký hlas a pro ženy je i přes všechna rizika nesmírně sexuálně přitažlivý. Takový muž však svou partnerku častěji podvede.

„Dosud nebylo jasné, proč ženy mají v oblibě muže, kteří je mohou podvádět. Ale my jsme přišli na to, že čím více ženy věří, že je tito partneři podvedou, tím více jsou jimi přitahovány pro krátkodobé vztahy, v nichž je méně trápí nevěra,“ tvrdí doktorka Jillian O’Connorová z McMaster University.

Reklama

Související témata:

Související články

Fakta a mýty o nevěře

Nevěra hýbe světem. Zní to možná trochu nadneseně, bohužel statistiky dokládají reálná fakta. Věrnost je pro stále větší počet obyvatel něčím...

Proč jsou muži častěji nevěrní

Nevěra je záležitostí mužů i žen. Obě pohlaví mají stejné šance a možnosti odolávat sexuálním svodům a pokušení, přesto jsou muži nevěrnější než ženy. Prý je...

Výběr článků

Načítám