Hlavní obsah

Svatební noc bez sexu zažije více než polovina párů, většinou kvůli alkoholu

Novinky, ema

Anketa mezi více než dvěma tisíci novomanželských párů, které byly sezdány za poslední tři roky, zaznamenala, že neuvěřitelných 52 % z nich zanedbává při svatební noci pohlavní styk. A důvody jsou různé. Za většinu může alkohol, děti nebo dokonce i hádky.

Foto: Profimedia.cz

Z průzkumu mezi novomanželi vyplynulo, že se na milování o svatební noci už neklade takový důraz, jako tomu bylo před lety.

Článek

Měla by to být nejšťastnější a nejkrásnější noc života, ale pro mnoho novomanželů nemá jejich vysněný den úplně ideálně romantický konec. Spíše naopak. Šokující je, že víc než půlka čerstvě sezdaných párů neukončí svatební den milováním, ale alkoholem. Z průzkumu totiž vyplynulo, že nejčastější důvod, proč se lidé nakonec k milostným hrátkám ani nedostanou, není žádná tragédie, ale spíše úsměvný fakt. Ženichové se totiž často zpijí do němoty, takže o divoké svatební noci nemůže být ani řeč.

Dalším argumentem, proč spousta lidí ošidí tradiční zvyk je ten, že nevěsta usne již při svatební hostině a 17 % uvádí, že se k sexu dostanou většinou až tři dny po oficiálním ceremoniálu.

Opilost i únava ruinují svatební noc

Nejčastějším důvodem je tedy již zmíněná přílišná opilost ženicha (24 %), pak také že nevěsty jsou na postelové hrátky příliš unavené (16 %), anebo příliš opilé (13 %). Pouze ve čtyřech procentech případů je ženich ten, který usne jako první a zmaří tak romantiku první společné noci, k níž by pár měl ulehnout oficiálně jako muž a žena.

Jedenáct procent zkoumaných přiznalo, že za chybějícím aktem stojí starost o děti a devět procent se pohádá bezprostředně po svatebním obřadu nebo hostině. Kvůli svatební cestě čeká mnoho novomanželů na první společnou noc velmi netrpělivě (9 %) a pouze 7 % dotázaných jsou spíše milovníci zábavy než romantiky, protože místo věnování se sobě sama, tráví čas se svými přáteli a v alkoholovém opojení se baví celou noc až do časných ranních hodin, kdy už je noc dávno minulostí.

K celému výzkumu se vyjadřuje jeho autor George Charles, marketingový ředitel firmy Voucher Codes Pro: „Na svatební noc už není kladen tak velký důraz, jako tomu bylo kdysi. Je možné, že na vině může být stres z tlaku a organizování svatby, která má prioritu číslo jedna. Zejména tedy s ohledem na páry, které jsou spolu již několik let.”

Reklama

Související témata:

Související články

Radim Uzel: I muži mají své erotogenní zóny

Do sexuality se zapojují všechny naše smysly. Jak jsme se učili už ve škole, je těchto smyslů pět: zrak, čich, chuť, sluch a hmat. Nejdůležitějším sexuálním...

Výběr článků

Načítám