Hlavní obsah

Lesbičky se prý drží za ruce lépe než muž a žena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Důvod, proč se holky tak rády drží spolu za ruce, se rozhodl odhalit odborný časopis Journal of Homosexuality. Podle něj se dvě ženy totiž umějí držet lépe než muž a žena. A tak když se lesbičky vedou ruku v ruce, je mezi nimi méně napětí a držení je lepší než v případě heterosexuálního páru.

Foto: Profimedia.cz

Dvě ženy se prý umějí držet lépe než muž a žena.

Článek

Držení se za ruce je jednou z nejstarších a nejprimitivnějších her o moc a nadvládu mezi dvěma lidmi. Jsou lidé, kteří držení se za ruku iniciují stejně jako potřesení rukou, iniciátoři jsou přitom dominantní. A také v etiketě patří výše postaveným, nadřízeným a starším přednostní právo na potřesení rukou.

Když se za ruku drží muž a žena, je to většinou muž, kdo zaujímá dominantní pozici a drží ženu svým hřbetem ruky nahoru. Je to tak i u mužů, kteří jsou stejně vysocí jako partnerka, či dokonce menší. Muži tím vyjadřují svou dominanci a moc. Pánové také svírají ruku pevněji a více ženu ovládají při chůzi. Ta je pak tou, která se v úchopu podvoluje a snaží „přizpůsobit“, nechává se ovládat.

„Když jde ale o lesbické páry, výzkumy potvrzují, že v jejich vztahu při držení za ruku chybí aspekt moci a nadvlády,“ píší autoři studie. A tohle je překvapilo. Domnívali se, že i v lesbickém páru jedna z žen převezme dominantní roli a bude se chovat jako muž. Vyvrací to teorii o tom, že i homosexuální dvojice se nutně musejí dělit na partnery dominantní a submisivní.

Reklama

Související témata:

Související články

Mezi Američankami jsou nejbohatší lesbičky

Lesbičky vydělávají nejvíce ze všech pracujících Američanek. A homosexuální ženy, které nemají zkušenost s manželstvím a nemají děti, jsou mnohem bohatší než...

Výběr článků

Načítám