Hlavní obsah

Pátý rok manželství je prý nejkritičtější

Rozvodů neustále přibývá, a tak není divu, že právní společnosti, jež mnohé rozvádějící právně zastupují, sestavují žebříčky krizových období v manželství. Podle britské společnosti Slater & Gordon je tím nejkritičtějším rokem v manželství ten pátý. Naopak za nejšťastnější období považují čas mezi druhým a čtvrtým rokem po svatbě.

Foto: Profimedia.cz

Třetí rok v manželství je hodnocen jako nejšťastnější.

Článek

První rok po svatbě dvojice zažívá smršť započatou líbánkami, třetí rok pak hodnotí jako nejšťastnější, protože se dokonale usadí a pohodlně cítí v novém soužití poté, co se manželům podařilo zahladit první neshody z rozdílných zvyků a nároků na život v domácnosti.

„Nicméně už o dva roky později to většina párů vnímá jako nejtěžší období, jímž musí projít, kvůli únavě, vyčerpání a většímu pracovnímu nasazení,“ tvrdí ve studii Slater & Gordon.

Sedmý rok je označován nejčastěji jako hraniční kámen, který, když je překročen, stane se vstupní branou do dlouhého, šťastného a trvalého vztahu.

„Neshoda v sexuálním chtíči a různých potřebách se milovat, rozdílné koníčky a společenské preference jsou největšími překážkami v prvních letech soužití manželů,“ uvádí dále studie, která se opírá o dva tisíce britských manželství.

Reklama

Související témata:

Související články

Soužití před svatbou má smysl jen se závazky

Dnes už je téměř samozřejmostí, že spolu mladé páry začínají žít i před svatbou. Mnozí tak činí z velké lásky a předpokladu, že jejich vztah má budoucnost...

Výběr článků

Načítám