Hlavní obsah

Sexem se nehubne, nikdo totiž nepromiluje dvě hodiny denně

Ačkoliv je sex zdraví prospěšná aktivita, rozhodně se při ní kalorie nespalují tak, jak se všeobecně tvrdí. Podle nejnovější studie bychom museli mít velmi energický sex aspoň dvě hodiny denně, jelikož se při něm spaluje jen minimum energie.

Foto: Profimedia.cz

Půlhodina sexu se rovná asi dvěma minutám rychlého běhu.

Článek

Podle studie publikované v odborném časopise New England Journal of Medicine trvá soulož v průměru jen šest minut a lidé při ní vykonávají tolik pohybů, že spálí obyčejných jednadvacet kilokalorií. To se rovná asi dvěma minutám chůze, necelé půlminutě běhu či minutě chůze do schodů.

„Pokud člověk energicky souloží asi půl hodiny, spálí jen kolem osmdesáti až sta kilokalorií,“ tvrdí autoři studie. Půlhodina sexu se tak rovná asi dvěma minutám rychlého běhu.

Sex je velmi zdravý a prospívá organismu na mnoha úrovních. Zlepšuje dýchání a činnost srdce, ale vedle toho se při něm vylévají spousty látek a hormonů do krve, takže působí na humorální úrovni.

„Není však nejvhodnější metodou hubnutí a nenahradí aerobní pohyb, jemuž by se lidé vedle sexu měli věnovat,“ tvrdí autoři studie. Podle nich stále platí, že k pravidelnému sexu je potřeba aspoň třikrát týdně se hodinu velmi energicky pohybovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám