Hlavní obsah

Kvůli komu se ženy chtějí líbit

Novinky, zun

Ženy se chtějí líbit. Většina z nás se ráda hezky obleče, nalíčí a cítí se žensky. Kvůli komu? Mnoho žen na sebe dbá především kvůli mužům, nezanedbatelné množství kvůli hodnocení ostatních žen a velké množství překvapivě kvůli sobě. V tom hraje velkou roli náš pocit uspokojení ze sebe samých.

Foto: Profimedia.cz

Říká se, že kdyby na světě nebyli muži, bylo by ženám jedno, jak vypadají.

Článek

Není nic neobvyklého, když se na ulici ne muž, ale žena ohlédne za jinou ženou. A není to kvůli tomu, že by si stejně jako on pomyslela - to je kus. Ale protože si například řekne, že má hezké šaty, kabát nebo účes. Je také určitě příjemné, když v kanceláři přijde pochvala od kolegyň, které jinak svou chválou šetří.

Je samozřejmě dobře, když o sebe žena dbá. A je v podstatě jedno proč anebo kvůli komu to dělá. Důležité je, aby se sama cítila dobře. Přesto se nabízí otázka, zda je lepší, když o sebe žena pečuje ze své vlastní potřeby nebo když je to jen a jen kvůli svému protějšku.

Podle psycholožky Alexandry Hrouzkové „je otázkou, nakolik by o sebe žena pečovala, kdyby to měla dělat čistě jen kvůli sobě. Říká se, že kdyby na světě nebyli muži, ženy by pojídaly neomezeně čokoládu, neholily by si nohy a vůbec by jim bylo jedno, jak vypadají“.

Psycholožka řekla Novinkám, že je důležité najít pomyslnou zlatou střední cestu. „Žijeme ve společnosti, kde muži vyžadují určitou míru atraktivity od své partnerky. A pokud žena nalákala svého partnera na upravený zevnějšek, je přirozené, že muž očekává, že bude upravená i po letech soužití. Tudíž je dobré o sebe pečovat i kvůli partnerovi a kvůli udržení funkčního vztahu. Avšak jde vždy o nalezení zdravé míry. Ve funkčním vztahu muž ženu neopustí jen proto, že si nestihla zajít včas ke kadeřníkovi. Je ale v zájmu zachování partnerství, aby se jí to nestávalo příliš často.“

Reklama

Související články

Co muži touží vědět o ženách

Otázky, co opačné pohlaví chce, po čem tajně touží a co naopak nemůže vystát, trápí bez rozdílu muže i ženy. Není tak ničím výjimečným, že s některými dotazy...

Výběr článků

Načítám