Hlavní obsah

Každý sedmý člověk žije s někým, koho nepovažuje za lásku svého života

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne každý vztah je zcela naplněn láskou a harmonií. Mnoho partnerství funguje z čistě praktických důvodů. Místo citů zde převažuje rozum. Potvrdil to i nejnovější průzkum, podle kterého má 14 % dospělých vedle sebe partnera, jehož nemiluje a moc dobře si uvědomuje, že není jeho pravou životní láskou. Tři čtvrtiny z nich tak činí ze strachu ze samoty.

Foto: Profimedia.cz

Mnoho partnerství funguje z čistě praktických důvodů.

Článek

„Někteří lidé se zamilují do někoho dalšího, zatímco jsou ve vztahu, pak jsou hluboce emocionálně zapojení se dvěma lidmi najednou ve stejnou chvíli,“ píší autoři výzkumu, který si nechala vypracovat společnost Siemens.

Polovina dospělých by opustila současného partnera, kdyby zjistila, že to není ten pravý, a kdyby pravou lásku potkala. V takovém vztahu – s tím nepravým – žije asi čtrnáct procent lidí. Pro tři čtvrtiny z nich je to lepší než být sám.

„Ačkoli mnoho dospělých v průzkumu uvedlo, že nežije se svou pravou láskou, naprostá většina s tím pravým žije a je s ním spokojená,“ uvedla Claire Jarvisová ze společnosti Siemens pro list Daily Telegraph.

Reklama

Související témata:

Související články

Co muži touží vědět o ženách

Otázky, co opačné pohlaví chce, po čem tajně touží a co naopak nemůže vystát, trápí bez rozdílu muže i ženy. Není tak ničím výjimečným, že s některými dotazy...

Výběr článků

Načítám