Hlavní obsah

Sex bez alkoholu je už pro mnoho párů tabu

Novinky, das

Lidé se všeobecně málo milují, a když už ano, pak dost často za pomoci alkoholu. Podle nejnovějšího britského průzkumu alkohol u mnohých párů zvyšuje sexuální touhu a někteří lidé se již bez něj vůbec nemilují. Ne všem ale takový sex vyhovuje.

Foto: Profimedia.cz

Alkohol pomáhá odhazovat zábrany.

Článek

Alkohol pomáhá odhazovat zábrany. Zatímco někteří pomocí něj dokážou experimentovat a zkoušet věci, kterých normálně nejsou schopni, jiní jsou jen díky němu uvolněnější a bezprostřednější. Existují ale i jedinci, kteří se bez něj s partnerem jednoduše nedokážou milovat vůbec, ať už z důvodu nedostatečné atraktivity či psychických problémů.

Mnohé závisí na míře sebevědomí. Alkohol ho dokáže jak posílit, tak snížit. Velmi záleží na množství. Pokud to jedinec s alkoholem přežene, pak je to obvykle vždy na škodu. Jednak přemíra sebevědomí může zvyšovat agresivní chování a z intimního styku se rázem může stát násilný čin. Navíc opilost může mít u muže za následek nedostatečnou erekci a neschopnost ejakulace.

Ženy sice tyto problémy nepostihují, nicméně ani jim sex ve značně opilém stavu nic nepřináší. O uspokojení ani kvalitním milování nemůže být řeč. Naopak příliš riskují svou bezpečnost i ochranu před otěhotněním.

Až pětina Britů se přitom přiznává, že před milováním pravidelně pijí alkohol se svým protějškem. Dokonce jeden z deseti Britů se během půl roku nemiloval nikdy ve zcela střízlivém stavu. A to i přesto, že ne vždy se jednalo o dobré milování.

Odborníci všechny milence varují. Příliš mnoho alkoholu způsobuje celou řadu zdravotních problémů, které přímo ovlivňují sexuální život. Navíc sex v opojném stavu nikdy nebude naprosto reálný a často ani oboustranně pozitivně přijímaný. Z dlouhodobého hlediska je tak mnohem lepší začít na vztahu pracovat za střízliva.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám