Hlavní obsah

Soužití před svatbou má smysl jen se závazky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes už je téměř samozřejmostí, že spolu mladé páry začínají žít i před svatbou. Mnozí tak činí z velké lásky a předpokladu, že jejich vztah má budoucnost a jednou vše stejně vyústí v manželství. Existují ale lidé, kteří spolu začnou žít, protože se řídí momentálním okamžikem, na společnou budoucnost příliš nesázejí, a když se jednoho dne vezmou, protože se to od nich v podstatě očekává, pak se velmi záhy rozvádějí.

Foto: Profimedia.cz

Spolubydlení a soužití před svatbou není na závadu.

Článek

„Spolubydlení a soužití před svatbou přitom není na závadu, jak někteří křesťanští autoři tvrdí. Špatné ale je, když páry začnou spolu žít tak nějak bez rozmyslu, jako vyústění okolností, zatímco vůbec neřeší závazky z toho plynoucí,” tvrdí psycholog Scott Stanley a dodává:

„Podle našeho zjištění se tyto páry rozvádějí o čtyřicet procent častěji.”

Pohodový život bez „zbytečného“ řešení manželství jednoduše neprospívá. Aby manželství v budoucnu skutečně fungovalo, partneři spolu musí začít žít s tím, že se jejich vztah prohloubí a jednoho krásného dne vyústí v mnohem víc. Ne že vstoupí do manželství jen proto, že to je jen další očekávaný krok v jejich vztahu.

Takové manželství není dlouhodobě funkční. Jedinci velmi záhy rozčarovaně zjišťují, že je manželství nenaplňuje a že v něm jsou nešťastní.

Reklama

Související témata:

Související články

Jaká slova v manželství nepoužívat

V každém partnerském vztahu je komunikace nesmírně důležitá. Slovem můžeme pohladit i ublížit. V manželství to snad platí dvojnásobně. Naučit se efektivnímu...

Výběr článků

Načítám