Hlavní obsah

Nejúčinnější komplimenty v moderní společnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete-li někoho potěšit, zvednout mu náladu i sebevědomí, pak je zapotřebí nalézt ten správný kompliment. Polovina dospělých se cítí okamžitě mnohem lépe, když jim někdo v jejich okolí pochválí vzhled, vizáž či děti. Za nejúčinnější kompliment pak považují ten, kdy druhému polichotí, že vypadá mladší, než ve skutečnosti je.

Foto: Profimedia.cz

Polovina dospělých se cítí okamžitě mnohem lépe, když jim někdo zalichotí.

Článek

„Podle nejnovějšího britského průzkumu patří mezi nejlepší komplimenty to, když člověku někdo řekne, že vypadá mladší, než ve skutečnosti je, což vykouzlí úsměv na rtech třiačtyřiceti procentům dospělých,“ píše britský list Daily Mail.

Mezi další úspěšné komplimenty patří vychvalování účesu a obecně vizáže. Ženy sice možná budou na hvízdající muže na ulici zprvu nadávat, ale ve skutečnosti většině takový hlasitý zájem opačného pohlaví vnitřně lichotí.

„Otázka, zda jste zhubnuli, a uznání, že se vaše děti chovají spořádaně a jsou dobře vedeny, patří taky mezi velmi účinné zvedače nálady a sebevědomí,“ píše dále Daily Mail.

Nejlepší poznámky na zvednutí sebevědomí druhých:
Vypadáš mladší.
Máš hezký účes/vlasy.
Pochvala od kolegů.
Zhubnul jsi.
Muži hvízdající na ženy.
Tvoje děti mají dobrou výchovu.
Partnerova pochvala: Vypadáš dobře. Sekne Ti to
Cením si Tvého úsilí.
Nejste náhodou ta slavná/ten slavný.
Máte krásnou zahradu. (Pochvala od souseda.)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám