Hlavní obsah

Každý desátý mladý Američan se přiznal, že používá mobil během sexu

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chytré telefony začínají čím dál víc zasahovat do běžného života jedinců i milenců. Podle posledního průzkumu stále více Američanů nedokáže svůj telefon odložit ani při intimních chvilkách se svým protějškem. Pokud tak učiní, trpí úzkostí z odloučení a milování si stejně neužijí.

Foto: Profimedia.cz

Stále více lidí vnímá své chytré telefony jako součást sebe.

Článek

Telefon u postele nebyl výjimečný ani v době, kdy ještě žádné mobily nebyly. V mnoha domácnostech byla pevná linka kromě chodeb právě v ložnici. Nicméně málokdo telefon využíval i během milování, a to i k dalším účelům, nejen k telefonování.

Tento trend nastal až od počátků chytrých telefonů, a tak není divu, že každý desátý Američan dnes používá svůj chytrý telefon i uprostřed intimního styku. Možná se také ptáte, jak ho konkrétně využívají? Představa odepisování na sms zprávy těsně před vyvrcholením či sledování sociálních sítí je pro běžné milovníky sexu nepředstavitelná, nicméně chytré telefony mají mnohem širší využití. Kromě poslechu hudby, focení a natáčení či sledování videí existuje velké množství erotických aplikací, jež lze při milování využít.

"Není tedy překvapením, že až 12 procent mladých Američanů ve věku 18–34 let věří, že jim chytrý telefon pomůže k vylepšení vztahu," uvádí se ve studii Jumia.

Američané používají telefony i ve sprše

Vzhledem k bohatému příslušenství chytrých telefonů používají Američané mobil skutečně všude. 12 procent lidí jej má s sebou i ve sprše a až padesát procent dokonce esemeskuje při řízení.

"Stále více lidí vnímá své chytré telefony jako součást sebe. Berou je s sebou všude, kam jen jdou. Panika nastává v okamžiku, kdy telefon musí odložit," vysvětluje ředitel marketingu Jumia Marc Barach.

"Bohužel lidé mají stále častěji důvod být neustále v pohotovosti. Téměř 30 procent jedinců se totiž přiznalo, že někdy lustrovalo cizí telefon. Sami si tak plně uvědomují, že pokud svůj telefon někde položí, může se to samé stát jim," dodává Barach.

Reklama

Související témata:

Související články

Sexting se může lidem krutě vymstít

Posílání zpráv s lechtivými videi nebo fotografiemi svým partnerům, takzvaný sexting, se může lidem krutě vymstít. Tato zábava přitom není díky rozmachu...

Výběr článků

Načítám