Hlavní obsah

Když muži utíkají od partnerských problémů do zaměstnání

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetina žen i mužů trpí z nějakého důvodu nedostatkem sexu. Někteří z nich to řeší tak, že pracují víc, než musí. Místo toho, aby se snažili nějakým způsobem zvýšit frekvenci či kvalitu milostných hrátek, ve kterých nejsou spokojeni, raději si nabírají nové a nové pracovní úkoly.

Foto: Profimedia.cz

Strávit v práci více než 12 hodin denně a k tomu si ještě práci nosit i domů není normální ani zdravé.

Článek

Vždy je nutné najít příčinu problému a snažit se ji řešit, což v otázkách sexu každý nedokáže. Proto se někteří lidé snaží najít jiné, pro ně co možná nejsnazší řešení. Tím je často útěk z mileneckého náručí plného nespokojenosti k práci. Jde o šlechetné řešení, při kterém člověk nemůže být nařčen z nevěry a ještě je chválen za snahu o zlepšení finanční situace.

„Ženy i muži si berou na sebe další a další povinnosti, aby nemuseli věnovat svůj čas neuspokojivému sexuálnímu a partnerskému životu. Přestože u mužů se jedná téměř výhradně o zaměstnání a aktivity spojené s prací, ženy si hledají náhradní řešení i v přehnané péči o domácnost či bezhlavém nakupování, které alespoň na chvíli zaměstná jejich mysl. Ve skutečnosti se tak ale problémy jen prohlubují a vznikají další,“ vysvětluje psycholog a partnerský terapeut Ragnar Beer.

Strávit v práci více než 12 hodin denně a k tomu si ještě práci nosit i domů není normální ani zdravé. Kromě toho při nadměrném pracovním nasazení člověk přestává žít svůj skutečný život. Na řadu přijdou větší a agresivnější hádky a větší nezájem o protějšek.

Proto je nutné problém včas řešit a nebát se požádat o odbornou pomoc. Závislost na práci je problém stejný, jako je závislost na návykových látkách nebo hraní na automatech. Léčba tak potřebuje odborné vedení. Pomoci může návštěva u psychologa, který zhodnotí, zda jde již skutečně o workoholismus, a nastaví terapii.

Reklama

Související témata:

Související články

Nemají spolu sex, a přesto jsou šťastní

Sex hraje ve vztahu velmi důležitou roli. Přesto přibývá párů, které se ho dobrovolně vzdaly či ho jednoduše nevyhledávají, a přesto jsou podle svých tvrzení...

Když intimní život po porodu nefunguje

Ne vždy je porod tím nejkrásnějším okamžikem v životě ženy. Ačkoliv se z narozeného miminka velmi raduje, samotný porod byl pro ni natolik fyzicky a psychicky...

Výběr článků

Načítám