Hlavní obsah

Mužů v domácnosti si ženy příliš neváží

Novinky, das

Stále častěji se stává, že žena vydělává více či má lepší práci než její partner, a tak péči o děti i domácnost přebírá muž. Ne vždy to pánové přijímají dobrovolně a s nadšením. A ženy jim to ani neulehčují. Dost často se stává, že své protějšky neustále kontrolují a za vše je jen kritizují.

Muži mají jiný pohled na výchovu i péči o domácnost, to ale neznamená, že to nezvládnou.

Článek

Podle odborníků je to dáno především tím, že se ženy zatím se svou novou rolí nedokázaly patřičně sžít. Na jednu stranu jsou zaměstnané, na druhou stranu nechtějí ani ztratit kontrolu nad domácností a výchovou svých dětí.

To vede k jedinému. Jsou nejen přetížené, ale také velmi podrážděné a vše si vylévají právě na svých partnerech. Umět si přiznat, že i bez nich domácnost může fungovat, je zřejmě nejtěžší.

Muži mají svůj styl výchovy a péče

Samozřejmě muži jsou jiní, mají nejen jiný styl výchovy, ale i způsob úklidu či organizaci činností, to ale neznamená, že péči o domácnost a děti nezvládají.

Pokud si toto všechno žena uvědomí a začne si svého muže více vážit a nejen kontrolovat a hodnotit, co všechno by ona udělala lépe, pak teprve začne jejich vztah fungovat.

Jak se shoduje většina odborníků, někdy je pro ženu lepší se zhluboka nadechnout a počítat do deseti než okamžitě reagovat na něco, s čím na první pohled nesouhlasí. Přestože mužský pohled na věc může být zcela odlišný, neznamená to, že je zcela špatný.

A někdy je lepší ono jiné řešení než žádné. A v péči o děti a domácnost to platí dvojnásob.

Reklama

Související témata:

Související články

Když se svou rodinou trávíte příliš času

Přestože výzkumy potvrzují, že děti, které tráví hodně času se svými rodinami, dosahují lepších výsledků ve škole, lépe se rozhodují a jsou celkově šťastnější,...

I letní lásky mohou mít dlouhého trvání

Letní čas přímo vybízí k seznamování. Období grilování, hudebních festivalů a cestování přeje nejen krátkým letním láskám, ale i vztahům na celý život....

Výběr článků

Načítám