Hlavní obsah

Jak proměnit přátelství v lásku

Novinky, bok

Na obzoru se objevil nový muž, který upoutal vaši pozornost. Líbí se vám, nejspíš i vy jemu, začne hezké přátelství. Co ale dělat, když chcete, aby přátelský vztah přešel v lásku, a to i z mužovy strany?

Foto: Profimedia.cz

Nenuťte partnerovi plány na společnou budoucnost, mohlo by ho to vyděsit.

Článek

Už zpočátku je dobré zakládat budoucí vztah na společných zájmech, koníčcích atd. Jen tak je více pravděpodobné, že se budete se svým vyvoleným nejen častěji vídat, ale možná i bavit o společných zálibách a plánech.

Co když ale pořád zůstáváte na stejném „přátelském” levelu a tak trochu víte, že by možná i on stál o vážnější formu vašeho vztahu? Server Cleo sestavil přehled několika rad, které vaše šance na vážnější vztah s vyvoleným partnerem zvýší. A nejlepší na tom je, že se nejedná o žádné drastické změny.

Předstírejte, že je jen kamarád

Ale vy přece chcete, aby se do vás zamiloval, tak proč předstírat něco jiného? Je to zvláštní, ale prý to opravdu funguje. Odborníci potvrzují, že čím více se žena chová k muži kamarádsky, namísto přímého vnucování svých citů, tím častěji se stává, že se do ní protějšek nakonec zamiluje.

„Láska se rodí z pocitu intimity a ten často nastává, když jste uvolnění a nenucení, zkrátka sami sebou,” vysvětluje psychoterapeutka Rachel Morrisová.

Nechte mu volnost

I když chcete být se svým vyvoleným, nesnažte se být příliš vtíravá či dotěrná. Čím více se budete násilně snažit o sblížení, o to víc se může muž odtahovat. Pamatujte, že vztah musí chtít oba, aby mohl fungovat.

Nesnažte se být dokonalá

Je jasné, že pro svého vyvoleného chcete být jednoduše ta nejlepší, ale dokonalost v reálném světě neexistuje. Když se budete snažit vypadat vzhledově za každé situace dokonale jen proto, aby byl spokojen, nebo budete mluvit o něčem, co vás ve skutečnosti ani příliš nezajímá, je jen otázkou času, kdy na to přijde. Buďte jednoduše svá a dělejte to, co baví i vás.

Žijte i svůj život

Na jednu stranu je dobré, když trávíte společné chvíle s partnerem, ale nezapomínejte u toho žít i svůj život. Nevzdávejte se svých zálib a koníčků jen proto, že chcete být s ním, nebo v horším případě proto, že si to partner přeje. Věnujte i čas a relax sama sobě, o to víc si budete vzácnější.

Netestujte ho

Některé ženy i ve fungujícím vztahu partnera často záměrně zkoušejí, jak je na tom s věrností. Chcete-li si dobrý vztah udržet i nadále, rozhodně to nedělejte. Zapomeňte na věty typu „Sluší jí to, viď?” nebo „Je pěkná, že?”.

Jde o poměrně veliký risk, který může mnohé pokazit. V lepším případě si muž bude dávat pozor na to, co říká, a časem se může začít cítit, že je s ním manipulováno. V horším může jednou odpovědět tak, jak žena nebude čekat, a problémy budou na světě.

Neplánujte mu budoucnost

Je pěkné, když najdete partnera, s kterým si dokážete představit společnou budoucnost, rozhodně mu ale své plány nenuťte. Byť ho šíleně milujete, nemůžete si být jistá, co bude za půl roku či rok, navíc společnými vyhlídkami už v počátku vztahu (na manželství, děti) ho můžete dost vyděsit.

Reklama

Související témata:

Související články

Nemají spolu sex, a přesto jsou šťastní

Sex hraje ve vztahu velmi důležitou roli. Přesto přibývá párů, které se ho dobrovolně vzdaly či ho jednoduše nevyhledávají, a přesto jsou podle svých tvrzení...

I letní lásky mohou mít dlouhého trvání

Letní čas přímo vybízí k seznamování. Období grilování, hudebních festivalů a cestování přeje nejen krátkým letním láskám, ale i vztahům na celý život....

Výběr článků

Načítám