Hlavní obsah

Proč si partneři lžou o počtu svých ex-milenců

Novinky, das

Pokud jde o sex, pak většina lidí touží být normální, a tedy splňovat pomyslné kulturně-společenské očekávání. Tudíž zatímco muži, aby byli vnímáni jako macho typy, se chlubí vysokými počty svých sexuálních partnerek, ženy naopak počet svých milenců výrazně redukují.

Foto: Milan Malíček, Právo

Všichni se snaží chovat tak, jak se očekává od jejich pohlaví.

Článek

Všichni se tedy snaží chovat tak, jak se očekává od jejich pohlaví. Alespoň to potvrdila vědecká studie amerických psychologů, podle níž je k sexualitě přistupováno mnohem více s ohledem na odpovídající stereotypy, než je tomu u jiných oblastí.

"Lidé mají z pohledu sexuality mnohem větší strach, aby splnili všechny atributy typického muže nebo ženy," vysvětluje psycholožka Terri Fisherová.

Za typicky mužské chování lidé často považují nošení špinavého oblečení, obscénní vtipy, vyprávění a zpívání ve sprše. U žen se jedná o psaní poezie či lži o své vlastní váze.

Psychologové vyzpovídali 293 vysokoškolských studentů ve věku 18–25 let o jejich každodenních činnostech. Část z nich byla připojena k detektoru lži a druhá část si to jen myslela. Jejich přístroje totiž nefungovaly.

Všichni studenti měli tendenci odpovídat na otázky podle očekávání, zejména jednalo-li se o sexuální život. V ostatních oblastech byli sami k sobě shovívavější a přiznali se i k činnostem, které jsou jinak považovány za chování opačného pohlaví.

Reklama

Související témata:

Související články

Radim Uzel: Jak dlouho trvá správné milování

Jeden populární časopis uveřejnil údaje o tom, jak dlouho trval různým Čechům jejich nejdelší pohlavní styk. Řada čtenářů měla nad těmi údaji pocit sexuální...

Ženy odměňují dobré chování partnera sexem

Ženy dokážou dobře využívat slabin svých mužů. Dobře ví, že jsou ochotni kvůli sexu vykonat mnohé. A podle britského výzkumu toho něžné pohlaví velmi využívá....

Výběr článků

Načítám