Hlavní obsah

Nejdéle vydrží manželství z internetové seznamky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzpomínky na první setkání s manželem či manželkou (třeba v restauraci) mohou být sice romantické, už vám ale nezaručí, že váš svazek vydrží. Oproti tomu seznámení přes internet, které vrcholí uzavřením manželství, má podle vědců z Chicaga mnohem větší záruku, že svazek bude šťastný a trvalý.

Foto: Profimedia.cz

Manželství vzniklá seznámením na internetu jsou nejen trvanlivější, ale také šťastnější.

Článek

Stará metoda, díky níž se lidé dávali dohromady po staletí, je mnohem rizikovější než moderní způsoby. Manželství partnerů, kteří se potkají na dovolené, v baru či na párty u přátel, pak končí rozvodem častěji než těch, kteří se seznámí na internetu.

Podle výzkumu psychologů z Chicago University, v němž bylo v letech 2005 až 2012 sledováno dvacet tisíc osob, končí manželství z internetových seznamek rozvodem o pětadvacet procent méně často. Podle odborníků to může být způsobeno faktem, že  lidé jdoucí na internetové seznamky jsou silněji motivováni nalezením životního partnera.

„Manželství vzniklá seznámením na internetu jsou nejen trvanlivější, ale také šťastnější. Osoby, které žily na konci sledovaného období ještě stále v manželství, byly šťastnější, pokud se seznámily na internetu,“ uvedl profesor John Cacioppo z Chicago University.

Vztahy, které začaly v práci, v baru, klubu či při náhodném seznámení, končily rozvodem o pětadvacet procent častěji.

Reklama

Výběr článků

Načítám