Hlavní obsah

Anonymní flirtování ovládlo Londýn

LONDÝN

V britských velkoměstech se začíná rozšiřovat nová technika seznamování a navazování náhodných kontaktů k flirtování nebo příležitostnému styku. Tvz. kyber sex zpříjemňuje zdlouhavé cestování do školy či zaměstnání. Zábavný způsob komunikace by se brzy mohl dostat rovněž do dalších evropských metropolí. Informaci přinesl zpravodajský server News.

Článek

Praktika nazývaná toothing odvozená z pojmenování technologie Bluetooth, která zprostředkovává bezdrátový přenos dat na krátkou vzdálenost, umožňuje díky SMS zprávám anonymní seznámení v autobuse, vlaku, obchodě či baru a velice rychle si získala své příznivce především v Londýně.

Toothing objevili uživatelé Bluetoothu, když přišli na možnost odesílání anonymních zpráv zdarma různým osobám na ostatní mobilní telefony v blízkém okolí. Jedním z prvních, kterého originální způsob seznamování napadl, byl dvacetiletý muž, který si nechává říkat Jon. Založil vlastní webové stránky, na nichž vysvětluje užívání toothingu pro začátečníky.  

Jde hlavně o sex

Sám se k toothingu dostal díky neznámé dívce, která s ním po několik dní komunikovala, než se spolu sešli na toaletě vlakového nádraží. "Šlo tehdy čistě o sex." Podobně probíhají všechna náhodná seznámení.

"Pokud druhá strana projeví zájem a odpovídá na zprávy, oba se mohou nakonec setkat na nějakém příhodném místě, třeba na veřejných toaletách nebo na originálnějších místech, v prázdných vagónech," vysvětlil Jon.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Měl/a byste zájem se anonymně seznámit pomocí toothingu?

Uživatel, který se chce seznámit, jednoduše pošle SMS zprávu třeba ve znění: "Někdo v tomto vlaku je připraven k toothingu?" Záhy se dostaví několik příznivých odpovědí od případných zájemců, kteří se zpravidla podepisují pseudonymy.

"Budu zítra od 9,45 do 10,00 na hlavním nádraží v Londýně, jestli máš zájem. Boi," může znít odpověď.

Ačkoliv se toothing může zdát jako skvělá zábava, některé uživatele může počáteční nezdar odradit. "Zkusil jsem toothing včera večer," postěžoval si Snowdog, "ale nikoho jsem nezastihl."

Anketa

Měl/a byste zájem se anonymně seznámit pomocí toothingu?
Ano
66,9 %
Ne
26,5 %
Nevím
6,6 %
Celkem hlasovalo 1393 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

V kurzu se lze naučit, jak najít partnera

Německý profesor Christian Zielke na Polytechnické univerzitě v Giessenu vypsal zajímavý kurz, který nese příznačný název Život a flirt. Jeho absolventi...

Němci se učí správně flirtovat

Vysokoškolský pedagog Christian Zielke z německého Gießenu-Friedbergu si vytyčil zajímavý úkol. V rámci výuky principů managementu na místním...

Výběr článků

Načítám