Hlavní obsah

Ženy se raději vzdají sexu, než aby byly týden bez svého mobilu

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobily, a to především chytré telefony, ovlivňují náš život mnohem víc, než jsme si ochotni připustit. Již nejsme jen stále na příjmu, ale i nonstop on-line. Každou volnou chvilku tak trávíme na sociálních sítích, ve svých mailových schránkách či jen tak brouzdáním po internetu. A tak není divu, že podle amerického průzkumu společnosti AVG Technologies se většina žen raději vzdá sexu, než aby byla týden bez svého telefonu.

Foto: Profimedia.cz

Chytré telefony ovlivňují náš život mnohem víc, než jsme si ochotni připustit.

Článek

Digitálně zdatné ženy tak mnohem častěji sází na technologie, které ovlivňují jejich životy na dálku, než na osobní kontakt s lidmi.

Průzkumu se zúčastnilo 4000 žen z USA, Velké Británie, Kanady, Francie, Německa a Brazílie. Přestože ženy v Evropě jsou na svém telefonu méně závislé než například Američanky, je otázkou času, kdy na tom budou podobně.

Podle výzkumníků ženy nejčastěji navštěvují své profily na sociálních sítích Facebook, Instagram a Twitter. Mnohé pak na základě informací nalezených právě na těchto stránkách i řídí a plánují svůj volný čas. Až 35 procent z nich je dokonce ochotno zrušit svůj plán na základě informací z webu.

Nejvíce sociální sítě navštěvují Američanky a Brazilky, které i na základě nich šmírují své partnery. Ne náhodou se až 61 procent Brazilek rozešlo se svým partnerem na základě informací nashromážděných na sociálních sítích.

K rozchodům je telefon využíván vůbec nejčastěji. Místo toho, aby si to lidé řekli z očí do očí, až 50 % z nich raději zvedne telefon nebo napíše textovou zprávu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám