Hlavní obsah

Ženy odměňují dobré chování partnera sexem

Ženy dokážou dobře využívat slabin svých mužů. Dobře ví, že jsou ochotni kvůli sexu vykonat mnohé. A podle britského výzkumu toho něžné pohlaví velmi využívá. S muži se ženy často milují za odměnu, tedy za dobré chování.

Foto: Profimedia.cz

Byla by škoda se bránit spojení příjemného s užitečným, říkají odborníci.

Článek

Z průzkumu, který si nechala vypracovat britská společnost UK Medix, vyplývá, že pětašedesát procent žen použilo sex jako odměnu pro svého partnera. Záměrně protějšek motivuje k činnostem a chování v domácnosti tak, že za splnění úkolu dostávají pánové sex. Podle evolučních biologů to však ženy dělají od pravěku a není to u lidského druhu nic nového.

Sexuální úplatky mají podle odborníků ve vztahu své místo a lze je považovat za výbornou vztahovou strategii. Byla by škoda se bránit spojení příjemného s užitečným. U žen je totiž pravděpodobnější, že budou mít o sex větší zájem, když bude dům či byt čistý a uklizený. Je tedy jen na mužích, zda se chopí mopů nebo mytí nádobí, a pak budou sladce odměněni.

Nejčastější situace, v nichž ženy používají sex jako odměnu pro partnera:
1.pomoc v domácnosti
2.dárky a pozornosti
3.péče o děti a starost o příbuzné
4.příprava večeře či jídla
5.odvoz autem

Nejen ženy, ale i muži používají sex za odměnu. Dokonce tak prý činí každý desátý zadaný. Pánové dopřávající partnerkám sex za odměnu tak činí nejčastěji ve chvíli, kdy jim žena dovolí sledovat sport či jej dokonce sleduje s nimi.

„Intimita a to, jakou roli hraje ve vztazích, můžou být neskutečně zajímavé. Tato studie se zaměřila na to, jak muži a ženy mohou využívat intimitu k podpoře určitého chování u partnera,“ uvedl Thomas O‘Connell ze společnosti UK Medix.

Nejčastější situace, v nichž muži používají sex jako odměnu pro partnerku:
1.sledování sportu
2.pomoc při práci kolem domu
3.odvoz autem
4.péče o děti a rodinu
5.propustka ven na noc strávenou jen s kamarády

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám