Hlavní obsah

Největší chybou nevěrníka je, když aférku zapírá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řídit se heslem zapírat, zapírat, zapírat může někdy víc ublížit než pomoci. Zvlášť když ten druhý má v ruce jasné důkazy. Podle odborníků odmítnutí převzetí zodpovědnosti za své chování celou situaci jen zhoršuje.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle amerických psychologů se nevěrní lidé dopouštějí ve většině případů stejných chyb. Jenže místo aby svůj vztah zachránili a překonali jeho krizi, většinou ho takovým chováním definitivně pohřbí.

Největší chybou je popírání nevěry ve chvíli, kdy mají partner či partnerka nezvratné důkazy. Často přitom podvádějící nechávají explicitní důkazy o nevěře záměrně viditelné. A pokud tyto důkazy partner či partnerka naleznou, jejich emocionální rána se zvětší.

„Jednou z nejhorších reakcí je také to, když podvádějící obrátí útok na podváděného partnera a začne ho z nevěry vinit. Pak se možnost konstruktivního dialogu a řešení situace většinou zcela znemožní,“ tvrdí psychologové z Bostonu.

Chybou podvádějících je také to, že se snaží se svými milenci udržovat kontakt i poté, co je nevěra odhalena stálým partnerem.

„Nedospělou chybou takových lidí je rovněž to, že se snaží do aféry zatahovat přátele a známé. To vede jen k většímu zmatku a negativním emocím,“ dodávají američtí odborníci na psychologii vztahů a manželství.

Reklama

Související témata:

Související články

Líbání na rty je důkazem podvádění

Psychologové z University of Michigan studovali, jaké chování pro mladé lidi představuje jasný důkaz, že podvádějí svého partnera. Po souloži a orálním sexu...

Pohled známých osobností na monogamii

Může být člověk celý život šťastný s jedním partnerem? Na tuto otázku v anketě odpovídaly známé osobnosti. O svůj pohled na věc se podělily nejen hvězdy ze...

Výběr článků

Načítám