Hlavní obsah

Proč starší muže tolik přitahují mladší milenky

Novinky, das

Když si muž najde výrazně mladší milenku, mnozí to přisuzují krizi středního věku, kdy si muž tímto způsobem jen dokazuje svou sexuální atraktivitu. Koneckonců mladé ženy jsou zábavné, volnomyšlenkářské, energické a chtějí si užívat. Podle vztahové koučky Kim Olverové je ale za takovým vztahem mnohem víc.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladší žena totiž splňuje jednu z nejzákladnějších lidských potřeb: touhu po spojení, jež se v různých životních etapách u obou pohlaví odlišuje. Mladé ženy si sice budují kariéru, ale zároveň touží po rodině a intimitě. Stejně staří muži přitom pohlíží hlavně na sebe, na hledání své vlastní identity a na své životní uplatnění. Není tedy divu, že se stejně staří partneři v mnoha názorech a postojích odlišují, zatímco partneři s větším věkovým rozdílem si tolik rozumí.

"V určitém věku si muž uvědomí, že promarnil své mládí v honbě za úspěchem a mocí a zanedbal tak nejen sám sebe, ale i svou rodinu. Cítí se unaven tím celoživotním shonem a začne hledat nové 'spojení' - nový vztah. Stejně staré ženy se sice cítí také unavené, ale ne honbou za kariérou, ale z dlouholeté péče o děti, manžela a domácnost. Místo nových vztahů tak začnou hledět především samy na sebe, začnou se opět vzdělávat a pokračovat ve své kariéře, kterou si budovaly před dětmi," vysvětluje Kim Olverová a dodává:

"A to je ten pravý důvod, proč starší muži snadno podléhají mladším milenkám. Navíc mnozí z nich si s nimi zakládají i nové rodiny, včetně dalších dětí."

Reklama

Související témata:

Související články

Jak nevěra rodičů ovlivňuje vývoj dětí

Nikdy v minulosti rodiče tolik nehleděli na potřeby svých dětí jako v současnosti. Záleží jim na složení dětské stravy, kvalitě hraček, dbají na mimoškolní...

Jak zachránit vztah po provalené nevěře

Každý touží po pohádkově krásném vztahu až do smrti. Ale realita bývá jiná. Každodenní strasti obvykle jednou za čas do vztahu zavanou nějaké drobné neshody...

Výběr článků

Načítám