Hlavní obsah

Ideální den obnáší 106 minut sexu a jen půl hodiny práce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi půlhodinka práce a třikrát delší doba na sex – tak vypadá ideální den podle studie, kterou v listu Journal of Economic Psychology zveřejnili američtí a němečtí vědci v čele se Sébastienem Pokuttou a Christianem Krollem.

Foto: Profimedia.cz

Lidé by sexem chtěli trávit víc času než doposud.

Článek

Podle nich je naprostá většina lidí nespokojená, protože denně tráví oblíbenou činností pouhých sedm minut, zatímco na práci vynakládají v průměru 244 minut.

Jak by to podle mezinárodní studie mělo vypadat
Sex 106 minutCvičení 68 minutDomácí práce 40 minut
Společenské kontakty 82 minutTelefonování 57 minutPéče o děti 40 minut
Relaxace 78 minutSledování TV 55 minutZdřímnutí si 40 minut
Jídlo 75 minutPříprava jídla zhruba 40 minutPráce 36 minut
Meditace/modlení 73 minutDoma u počítače 40 minutCesta do práce 33 minut

Sex zaujal u dotázaných jednoznačně první místo se 106 minutami. Až pak následovaly společenské kontakty, jídlo, cvičení, sledování televize či telefonování. Naproti tomu práce by podle nich měla zabírat sedmkrát méně času než dnes.

Na velikosti opravdu záleží

Věčnou otázku, zda ženám záleží na velikosti partnerova penisu, se rozhodl prověřit mezinárodní vědecký tým. A výsledek se dal očekávat: ano, záleží.

Stovce Australanek tým vědců předvedl desítky počítačem vytvářených obrázků typických mužských postav s různou výškou, tvarem těla a délkou penisu v neaktivním stavu. Za nejpřitažlivější označily ženy vysoké muže s delším penisem.

„Ideální, tedy nejpřitažlivější velikost penisu, jsme nezjistili. Jen to, že skóre přitažlivosti se zvyšovalo s vyššími hodnotami (tělesné) výšky a délky penisu,“ uvedl pak Brian Mautz, vedoucí studie z univerzity v kanadské Ottawě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám