Hlavní obsah

Ženské vyvrcholení je stejně unikátní jako otisk prstu

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženský orgasmus je natolik individuální záležitost, že jej odborníci přirovnávají k otisku prstu a jeho unikátnosti. Najít tak dvě ženy prožívající své vyvrcholení naprosto shodně je nemožné. Podle sexuoložky Tracey Coxové je tak velmi složité mužům radit, jak konkrétní ženu plně uspokojit. To, co se líbí jedné, může být pro druhou naprosto nepříjemné apod.

Foto: Profimedia.cz

Ženský orgasmus je individuální záležitost.

Článek

Samozřejmě existuje několik faktorů jako citlivost poševní stěny a funkčnost vaginálních svalů, které mohou ovlivnit intenzitu a frekvenci ženského orgasmu, nicméně nic z toho nefunguje univerzálně.

Vždy je tedy dobré, když se muž nechá ženou vést a jedná naprosto intuitivně, intenzitu, frekvenci i hloubku doteků volí na základě reakcí ženy a nenutí ji do žádných póz.

Obecně platí, že čím více způsoby lze u ženy dosáhnout vyvrcholení, tím větší je pravděpodobnost, že žena prožije více orgasmů.

Co u ženy může usnadnit dosažení orgasmu

Kegelovy cviky - stahováním poševních svalů při milování se výrazně zvyšuje prokrvení pánve a tím i vzrušení. Zároveň lze pomocí těchto cviků prodloužit prožitek z orgasmu (čím silnější kontrakce, tím delší a intenzivnější orgasmus).

Stimulace více míst - pokud je žena vzrušována prostřednictvím různých prostředků, pak je i větší šance, že dosáhne více než jeden orgasmus. (Kombinace orálního styku s použitím prstů apod.)

Oddalování vyvrcholení - jakmile má žena pocit, že velmi brzy dosáhne vyvrcholení, pak by se měla zastavit, počkat až vzrušení opadne a vše opakovat. Pak je větší šance na mnohem intenzivnější prožitek. Při pauze žena obvykle zůstává ve vysokém stavu vzrušení, díky čemuž se do krve vyplaví více endorfinů, tělo zůstává déle v napětí a je schopno opakovaných orgasmů.

Opakování je matka moudrosti - tak jako si mozek vybavuje lépe místa, kde už jsme jednou byli, stejným způsobem snáze rozpozná blížící se orgasmus.

Většina z nás má každý večer před spaním rituál - čištění zubů, mytí, záchod - a to vše dává mozku signál, že se má připravit na spánek.

Pokud tedy budete věnovat pozornost tomu, co ženu natolik rozvášní, že ji to přivede k orgasmu a posléze vše zopakujete, pak její mozek zareaguje stejně, jako předtím.

Existují ženy, u kterých vzrušení vyvolá již zvuk otevírající zásuvky, ze které muž pravidelně vyndává vibrátor apod.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám