Hlavní obsah

Čím méně si muž váží žen, tím větší prsa preferuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle britských psychologů čím je muž větší sexista a má velmi negativní postoj k ženám a vůbec k ženskému pohlaví, tím více upřednostňuje u žen extrémní velikosti poprsí.

Foto: Profimedia.cz

Čím méně si muž váží žen, tím větší prsa preferuje. Ilustrační foto

Článek

Psychologové z University of Westminster vyzpovídali 361 mužů ve věku mezi osmnácti a osmašedesáti roky, jimž promítali obrázky pěti různých žen s různě velkým poprsím. Pánové si z pěti trojrozměrných ženských modelů měli vybrat ten s ideálními ňadry.

V dalších testech byla u pokusných osob měřena míra agresivity vůči ženám, postoje týkající se vztahů mezi muži a ženami, tolerance sexismu a chování k ženám jako k předmětům.

Střední velikost ňader byla nejoblíbenější u třetiny mužů, větší poprsí se líbilo čtvrtině testovaných mužů, pětina dávala přednost extrémní velikosti a patnáct procent naopak malým ňadrům, prsa nejmenší velikosti se líbila osmi procentům mužů.

„Nicméně preference u velkých a velmi velkých ňader významně souvisela s otevřeným sexistickým postojem vůči ženám, s tolerancí sexismu, objektifikací žen a agresivními postoji vůči ženám,“ tvrdí autoři výzkumu z University of Westminster.

Reklama

Související témata:

Související články

Většina žen o své kráse pochybuje

Všeobecně ženy mají se svým sebevědomím problém a nedokážou docenit svou krásu a nechat vyniknout své přednosti. Alespoň to vyplývá z rozsáhlého celosvětového...

Výběr článků

Načítám