Hlavní obsah

Jak si užít sex bez lásky

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sex bez lásky - pro někoho něco zcela nemyslitelného, pro jiného nic neobvyklého. Snazší bývá pro muže, kteří ke svému uspokojení nepotřebují citovou vazbu. Ženy se mu naopak více brání. Podle odborníků je to ale zbytečné, tento způsob milování si dokážou užít všichni, jen je zapotřebí držet se určitých pravidel.

Foto: Profimedia.cz

Sex bez lásky si dokážou užít všichni, jen je zapotřebí držet se určitých pravidel.

Článek

Manželská a rodinná terapeutka Moushumi Ghoseová radí, jak si sex bez lásky skutečně užít bez jakýchkoliv výčitek.

1. Bez chemie to nepůjde - i sex bez lásky vyžaduje, aby mezi milenci fungovala přitažlivost, a tedy přirozená chemie. Bez toho se stává sex ne uspokojující potřebou, ale tvrdou dřinou.

2. Žijte přítomností - u sexu bez lásky neexistuje žádná minulost, ani budoucnost. Vše je jen o daném okamžiku. Milenci tak musí své myšlenky upřít jen na daný okamžik, na touhu svého vlastního uspokojení.

3. Své očekávání nechte za dveřmi - zkuste předcházet otázkám typu: "Co od tohoto aktu očekávám? Má to, či nemá vůbec smysl? Dokážu ho uspokojit?", a to tak, že si  nejprve zapíšete všechny své myšlenky, obavy i touhy na kus papíru, případně do deníčku. Poté si snáze uvědomíte, že sex bez závazků je hlavně o uspokojení sexuálních potřeb a nabytí dobrého pocitu. Nic víc, nic míň.

4. Řekněte nahlas a přesně, po čem toužíte - jestli má sex bez lásky nějakou výhodu, pak v tom, že jedinec má možnost nahlas vyslovit svá přání a touhy, aniž by potom musel pohlížet na reakce druhého. Přestože žádné milování nemůže fungovat  přesně podle scénáře, říct narovinu, jak se věci mají, by v tomto způsobu milování mělo být samozřejmostí.

5. Naučte se sami sobě odpouštět - mnozí jedinci se po sexu bez lásky cítí špatně, zvlášť když sex nebyl tak příjemný, jak předpokládali, anebo šlo-li o nevěru. Ať už to je z jakéhokoliv důvodu, je důležité si nic nevyčítat a odpustit si.

Čím více budete od začátku k sobě upřímní a zapomenete na všechny falešné naděje, tím méně se budete poté cítit provinile. Sex je normální a naprosto přirozený akt, který k životu jednoduše patří.

Reklama

Související témata:

Související články

Chuťovky, které zlepšují sexuální život

Jídlo a sex jsou dvě věci, které člověk k životu potřebuje. Ještě navíc spolu velmi úzce souvisí. Například špatná strava může vést k nudnému, nezáživnému...

Výběr článků

Načítám