Hlavní obsah

Ženy se snaží problémy ve vztahu řešit, muže zajímá jen dostatek sexu

Jakmile vztah přestane fungovat, ženy začnou jako první hledat pomoc. A chtějí o problémech především hovořit. Muži vyhledají pomoc až ve chvíli, kdy se potápí loď. A jde jim o jediné. Jak nejrychleji problém vyřešit a mít víc sexu.

Foto: Profimedia.cz

Muži paradoxně potřebují terapii víc než ženy.

Článek

Studie publikovaná v deníku Daily Mail se opírá o rozhovory psychoterapeutů pracujících pro organizaci Relate. Podle závěrů si muži mnohdy dlouho neuvědomují, že jim vztah krachuje, i když znaky krize jsou evidentní.

Mnozí muži vnímají poradnu a terapii jako slabost a využijí ji opravdu až ve chvíli, kdy se jejich loď vztahu potápí. Pak ale žádají jediné, seznam efektivních řešení, co mají dělat, aby se vše rychle napravilo a oni měli zase dost sexu.

„Ženy vedle toho hledají v poradnách více komunikace a porozumění a snaží se při sezení provést revizi zdravotního stavu svého vztahu,“ píše Daily Mail s tím, že muži mají velmi praktický přístup. Vyplývá to ze studie Davida Wilkinse, jenž vyzpovídal několik terapeutů.

Muži potřebují terapii více než ženy

„Někdy je pro muže hnací silou, která je vede na terapii, to, že budou s partnerkou lépe komunikovat a zlepší se jejich milostný život. Myslím, že pokud chcete více mužů dostat na terapii, pak musíte prostě říct, přijďte se k nám poradit a budete mít více sexu!“ cituje jednoho z terapeutů společnosti Relate deník Daily Mail.

Muži přitom paradoxně potřebují terapii víc než ženy. Téměř tři čtvrtiny sebevrahů jsou muži, třikrát více mužů je závislých na alkoholu a devět z deseti osob s poruchami spánku jsou muži.

Reklama

Související témata:

Související články

Věty, které by neměly ve vztahu nikdy zaznít

Ať už vztah trvá pár měsíců nebo několik let, tak jsou věci, které by se dělat neměly, stejně tak jako existují slova, která by partneři nikdy neměli vyslovit....

Líbání na rty je důkazem podvádění

Psychologové z University of Michigan studovali, jaké chování pro mladé lidi představuje jasný důkaz, že podvádějí svého partnera. Po souloži a orálním sexu...

Za peníze se dobrý život koupit nedá

Šťastný rodinný život a uspokojující partnerství jsou klíčem k dobrému životu. Podle australských psychologů experimentální výzkumy dokazují, že dobrý život si...

Výběr článků

Načítám