Hlavní obsah

Manželská krize po sedmi letech je mýtem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvrzení, že po sedmi letech manželství přichází krize, je nepravdivé. Podle statistických analýz totiž páry, které společně vydrží sedm let, ve většině případů zůstanou spolu. Dvojic, které se rozejdou, je méně. Říkají to britští sociologové, podle nichž nic nenasvědčuje tomu, že k vážné krizi manželství dochází zrovna po sedmi letech.

Foto: Profimedia.cz

Velké riziko rozchodu a rozvodu nastává kolem čtvrtého a pátého roku manželství.

Článek

„Statistická analýza prokázala, že sedmiletá krize je mýtus a že po tomto období, pokud jsou muž a žena stále spolu, se šance na dlouhodobé manželství naopak ještě zvýší,“ píše britský list Daily Mail.

Po deseti letech se riziko rozvodu sníží ještě více, a to na polovinu toho, co hrozí novomanželům krátce po svatbě.

Podle britské společnosti Marriage Foundation jsou dvojice nejnáchylnější k rozchodu či rozvodu právě na počátku manželství v prvních letech. Velké riziko nastává kolem čtvrtého a pátého roku manželství.

„Příliš mnoho mužů a žen si nevybírá dost pečlivě partnera pro život a vrhají se do manželství, i když se k sobě nehodí,“ píše dále Daily Mail.

Ze statistické analýzy také vyplývá, že manželství je pořád nejstabilnější formou vztahu, ačkoli v posledních letech vzrůstá počet těch, kteří společně žijí bez zákonného svázání.

Reklama

Související témata:

Související články

Pauza ve vztahu neprospěje každému

Jsou okamžiky, kdy nedorozumění mezi manželi či nesezdanými partnery je tak intenzivní, že pauza a tedy chvilkové odloučení může být tím nejrozumnějším...

Vyrovnat se s rozchodem není jednoduché

Zřejmě nikoho alespoň jednou v životě nemine nepříjemný životní okamžik v podobě rozchodu. Nejhorší variantou je, když je rozhodnutí o ukončení vztahu...

Výběr článků

Načítám