Hlavní obsah

Každé manželství lze zachránit, pokud o to partneři stojí

Pokud manželství či vztah dlouhodobě nefunguje, ještě to neznamená nutný konec. Když oba partneři stojí o vzkříšení a opětovné zapálení vášnivého ohně, stále existuje možnost, že se manželství podaří zachránit. Deník Huffington Post sestavil čtyři nejdůležitější kroky, které manželé musí podstoupit.

Foto: Profimedia.cz

Pokud manželství či vztah dlouhodobě nefunguje, ještě to neznamená nutný konec.

Článek

Prvním krokem je vyhrazení si pravidelného času, který tráví partneři mimo domov výlučně jen ve dvou. Mělo by to být alespoň jedenkrát týdně a zahrnovat návštěvu kina, společný bowling či posezení u vína. Takový čas připomíná páru, proč o sebe na počátku stáli a chtěli spolu být.

Stejně tak je ale potřeba najít si čas, který tráví společně doma. Bez kohokoli dalšího. Pokud nemá dvojice děti, je to snadné. A když je má, musí najít způsob, jak je alespoň jednou za čas dostat z domu. Mohou pomoci rodiče i přátelé. Pak se partneři musejí v domácí samotě věnovat jeden druhému, bez toho aniž by se nechali vyrušovat technologiemi a jinými aktivitami či televizí.

Dalším krokem je snaha být romantičtí i po letech. Stačí poslat email, dopis či zprávu, která bude vyjadřovat flirt, sexuální vášeň či zájem o toho druhého. Partneři by se takto měli snažit jeden druhého škádlit a vyjadřovat mu, jak si chybějí a jak je úžasné, když jsou spolu a mají jeden druhého.

„Náhodné komplimenty uprostřed dne vyslané druhému bez důvodu mohou velmi rychle rozproudit novou romantickou vášeň,“ radí psychologové na stránkách deníku Huffington Post.

Čtvrtým a posledním krokem je snaha přicházet s něčím novým. Vyrazit stopem na výlet, zkusit kurz tance či spontánně odlétnout na víkend do neznámého města.

Reklama

Související témata:

Související články

Manželství prodlužuje život, tvrdí studie

Ženatí muži a vdané ženy žijí podle sociologů a demografů déle než jejich svobodní vrstevníci. Navíc jsou šťastnější, spokojenější, méně trpí depresemi...

Radim Uzel: Trpký osud utajovaných milenek

Muslim žijící v mnohoženství asi nikdy nepochopí slastný pocit křesťanského nevěrníka, který má kromě manželky ještě ilegální milenku. Jeden psycholog nazval...

Výběr článků

Načítám